Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Δυο μεταπτυχιακά προγράμματα ξεκινά η Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ στην Βοιωτία

Δυο μεταπτυχιακά προγράμματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο  από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε) στην Λιβαδειά μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής .

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα:  «Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.)» που θα καλύπτουν όλες τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.
Ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν στα τμήματα ανέρχονται στα 40 άτομα και τα μαθήματα θα διεξάγονται στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στο Ζάππειο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την εισήγηση του προέδρου της  Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε , Σαράντου Ψυχάρη, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου. Ενώ, την Δευτέρα το μεσημέρι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ήδη έχουν αρχίσει οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης .

«Ομόφωνα η ΔΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποφάσισε την δημιουργία παραρτήματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λιβαδειά για την λειτουργία δύο σημαντικών ετήσιων μεταπτυχιακών τμημάτων» ανέφερε η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου και πρόσθεσε «Εμείς από την πλευρά μας μπορούμε επάξια να τα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ξεκινήσει η λειτουργία τους από τον Σεπτέμβριο».

Ωστόσο, η κ. Πούλου τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη δεν αφήνει πίσω την βαθιά επιθυμία τους για διεκδίκηση τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Λιβαδειά. Αντιθέτως, ο Δήμος Λεβαδέων θα θέσει το ζήτημα όταν γίνουν συζητήσεις για νέο σχεδιασμό σε όλη τη χώρα.

Το σημαντικό ζήτημα για το οποίο έδωσε διευκρινίσεις η Δήμαρχος Λεβαδέων είναι το κτίριο που θα στεγαστούν τα δυο προγράμματα, εφόσον είχε συζητηθεί να μεταστεγαστεί εκεί το Δημαρχείο της Λιβαδειάς .

 «Δεν εγκαταλείπουμε ούτε το σχέδιο για τη στέγαση του Δημαρχείου στο συγκεκριμένο κτίριο. Το αξιοποιούμε με τον τρόπο αυτό μέχρι να ωριμάσουν οι σχεδιασμοί και οι μελέτες που έχουμε ξεκινήσει ως δήμος με εξωτερικούς συνεργάτες και ειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και στη συνέχεια να ενταχτούν» επεσήμανε η κ. Πούλου και κατέληξε: « Για την διαδικασία αυτή απαιτούνται περίπου δυο χρόνια. Άρα σε πρώτη φάση το κτίριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μεταπτυχιακά και στη συνέχεια υπάρχει κτηριακό απόθεμα για να επιλεγεί το κατάλληλο για την στέγαση των μεταπτυχιακών».

Ήδη για τα τμήματα αυτά, όπως μας ενημέρωσε η κ. Πούλου, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον μετά την σχετική ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και κάλεσε τόσο την Βοιωτία, όσο και την Περιφέρεια να αγκαλιάσουν αυτό το νέο εγχείρημα.



Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου