Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ανοικτή – Εκπαίδευση Πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) – Πρώτες Βοήθειες που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.Δ.Η.Λ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς  στην Πλατεία για να ενημερωθεί για το πώς θα καταφέρει να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε κάθε  συνάνθρωπο μας σε περίπτωση ανάγκης. Φυσικά, σημαντική ήταν και η παρουσία των γιατρών  οι οποίοι πρόσφεραν τις δικές τους συμβουλές και έλυναν σημαντικές απορίες των πολιτών.

Βασικοί ομιλητές της βραδιάς ήταν η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς και η Διευθύντρια της Γενικής Ιατρικής Κέντρου Υγείας Διστόμου, κ. Μαρία Τρομπούκη, η γιατρός- Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ, κ. Σοφία Τσιροπούλα και ο καρδιολόγος γιατρός, κ. Βασίλειος Κρίκος.
«Είναι μια εκδήλωση που αναφέρεται στην εκπαίδευση και την ενημέρωση των πολιτών για την αντιμετώπιση εξαιρετικά κρίσιμων καταστάσεων για την ανθρώπινη ζωή όπως είναι μια αιφνίδια κατάρρευση, μια πνιγμονή από κάποιο εμπόδιο, κάποια σοβαρή καρδιακή προσβολή», τόνισε η υπεύθυνη της ΚΕΔΗΛ, κ. Λουκία Παπαϊωάννου.

«Θεωρήσαμε σκόπιμο με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων  να κάνουμε αυτήν την  εκδήλωση στην ανοικτή πλατεία της Λιβαδειάς προκειμένου να ενημερώσουμε τον κόσμο, κυρίως εθελοντές που θέλουν να εκπαιδευτούν στις πρώτες βοήθειες» ανέφερε η κ. Τρομπούκη και πρόσθεσε : «Οι πρώτες βοήθειες είναι η άμεση και  γρήγορη φροντίδα που προσφέρεται από τον αυτόπτη μάρτυρα στο θύμα στον τόπο του ατυχήματος ή ακόμη και σε εμάς τους ίδιους μέχρις ότου να μεταφερθεί ο πάσχων στο νοσοκομείο. Σκοπός είναι η διατήρηση της ζωής και η ανακούφιση από τον πόνο».

Σημαντικός  παράγοντας για να προσφέρει κάποιος τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με την κ. Τρομπούκη είναι  η γνώση, η οποία προέρχεται από την εκπαίδευση. Επιπλέον, συνέστησε να υπάρχει ψυχραιμία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και η ύπαρξη ενός φαρμακείου είναι σημαντική για να αντιμετωπιστούν τραύματα ή αιμορραγία.


Νεκταρία Ζιώγα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου