Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο μεσαιωνικός πύργος Σαιντ Ομέρ του Μουσείου Θήβας

Με κόσμο πλημμύρισε ο προαύλιος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας, το Σάββατο 13 Ιουνίου καθώς η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στερέωσης και αποκατάστασης του μεσαιωνικού Πύργου Σαιντ Ομέρ , διοργάνωσαν μια βραδιά γνωριμίας με το μνημείο αλλά και με τις εργασίες επανέκθεσης του Μουσείου που προχωρούν και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά να επισκεφτούν τον Πύργο, να διαβάσουν την ιστορία του, να περιηγηθούν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, να δουν τις αρχαιότητες που υπάρχουν εκεί και μέσα από ένα βίντεο που προβλήθηκε να γνωρίσουν τις εργασίες επανέκθεσης του και να συνομιλήσουν με τους συντελεστές. Στη συνέχεια απόλαυσαν το μουσικό σύνολο  Motectum Vocal Ensemble & Art is Life σε μία συναυλία με ποίηση από τον καιρό των ιπποτών και των κυρίων του Πύργου.


Στην εκδήλωση του Μουσείου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, πολιτικοί και πολιτειακοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου. 










Δείτε εδώ http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2015/06/blog-post_15.html  περισσότερες φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου