Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Θα λειτουργήσει με την νέα σχολική χρονιά το Ειδικό Γυμνάσιο Χαιρώνειας – Ξεκίνησαν οι εγγραφές


sxolΞεκινάει και επισήμως από τον Σεπτέμβριο η λειτουργία του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ (Ειδικό Γυμνάσιο) στη Χαιρώνεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, της Δημάρχου Λεβαδέων, Γιώτας Πούλου και του Δ/ντή  Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας  Ηλία Τζαμτζή.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την καλοκαιρινή γιορτή των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας ανακοίνωσαν ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες των τριών φορέων θα είναι δυνατή η λειτουργία  του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λιβαδειάς (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λιβαδειάς) στη Χαιρώνεια για την επόμενη σχολική χρονιά.
Να θυμίσουμε ότι η ίδρυση  του είχε αποφασιστεί με ΦΕΚ από το 2003, αλλά λόγω διάφορων κωλυμάτων αδυνατούσε να λειτουργήσει.  Μετά, όμως,  από προσπάθειες των τριών φορέων να επιλύσουν τα οποιαδήποτε προβλήματα, συναντήσεις με το Υπουργείο Παιδείας και την παραχώρηση του κτιρίου από τον Δήμο Λεβαδέων , κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα αίτημα δεκάδων πολιτών της περιοχής μας .
«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα έχουμε τη χαρά της λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου το οποίο αποτελούσε ζητούμενο χρόνων, συνδράμοντας στην εκπαίδευση και ενσωμάτωση  των παιδιών με αναπηρία του Νομού Βοιωτίας» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά.

Ενώ, η δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου τόνισε «ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών του σχολείου, αλλά και θα συμβάλει με όποιον τρόπο του ζητηθεί για την καλή λειτουργία του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λιβαδειάς».

Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου