Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Μεγάλη απήχηση και ενδιαφέρον για την «19η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου»

Έναν πολιτιστικό θεσμό που συμπληρώνει 19 χρόνια αποτελεί η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου για τον Δήμο Λεβαδέων που πραγματοποιείται εδώ και λίγες ημέρες στο Πνευματικό Κέντρο Λαφυστίου σε συνδιοργάνωση του Δήμου Λεβαδέων, της Τοπικής Κοινότητας Λαφυστίου και του Μορφωτικού Συλλόγου Λαφυστίου.

Τα εγκαίνια της «19ης Έκθεσης Γελοιογραφίας Λαφυστίου»  έγιναν και φέτος στο Πνευματικό Κέντρο Λαφυστίου το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου .

Τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς ήταν οι πολιτικοί γελοιογράφοι της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» Τάσος Αναστασίου και Βαγγέλης Χερουβείμ, των οποίων διάφορα έργα τους παρουσιάζονται μέσα στην έκθεση.

Παράλληλα, γίνεται ειδικό αφιέρωμα στον πολιτικό γελοιογράφο, Ηλία Σκούλα, ο οποίος ανήκε στους μεγαλύτερους σατυρικούς της Δημοσιογραφίας.

«Το ταξίδι στην σάτιρα  μέσα από τις δημιουργίες των γελοιογράφων συνεχίζεται για 19η χρονιά στο Λαφύστι» ανέφερε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και συμπλήρωσε : « Η γελοιογραφία αποτελεί αυτό το θαυμάσιο μέσο των ανθρώπων, κυρίως της δημοσιογραφίας, με το οποίο αναδεικνύουν, σχολιάζουν και καυτηριάζουν με άμεσο τρόπο τα πιο σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα της επικαιρότητας και δίνουν ερεθίσματα για στοχασμό».

Και κατέληξε : «Οι γελοιογράφοι με την καυστική τους πένα στέλνουν μηνύματα που αφυπνίζουν την κοινωνία και αποκαλύπτουν την υποκρισία κάθε είδους εξουσίας, πολιτικής, οικονομικής ή και θρησκευτικής».

Στην συνέχεια, ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που στηρίζει και αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια  κάθε χρόνο με την παρουσία του, όπως επίσης και τον οργανωτή της έκθεσης, Γιάννη Γερούλια και υποσχέθηκε στο να συμβάλλει στην ενίσχυση και την αναβάθμιση του θεσμού αυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση παρουσιάζονται διάφορα έργα δημιουργών – γελοιογράφων κάθε ηλικίας από πολλές περιοχές της Ελλάδας που σχολιάζουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο την επικαιρότητα.

 Ενώ, οι ενδιαφερόμενοι που θα επισκεφτούν την έκθεση μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό βιβλίο που δίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης, όπου υπάρχουν όλα τα εικονογραφημένα έργα της.


Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου 2015 και το κοινό μπορεί να επισκέπτεται το Πνευματικό Κέντρο Λαφυστίου από τις 7:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ.


Νεκταρία Ζιώγα














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου