Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ηχηρό μήνυμα αντίρρησης με την νέα συμφωνία από μέλη του ΚΚΕ στην Λιβαδειά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα από  μέλη και φίλους του ΚΚΕ στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς, ώστε να δηλώσουν εμπράκτως την αντίθεση τους στην νέα συμφωνία που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Το συλλαλητήριο έγινε στα πλαίσια κινητοποίησης όλων των μελών του κινήματος ανά την Ελλάδα για την ενημέρωση των πολιτών, ενώ την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε αντίστοιχο συλλαλητήριο στην περιοχή της Θήβας
Με σύνθημα «ΟΧΙ στην νέα συμφωνία» τα μέλη του κόμματος κάλεσαν τον λαό να αντισταθεί στα νέα μέτρα και να μην σταματήσει να διεκδικεί όσα έχασε την περίοδο της κρίσης.
Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τα μέλη της Κ.Ο. Λιβαδειάς  ανέφεραν «Ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο «όχι» στη συμφωνία, να την αντιπαλέψει στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, χωρίς καμία αναμονή για το πότε θα καθαρογραφεί η συμφωνία και θα ψηφιστεί από τη βουλή. Να μην εγκαταλείψει ο λαός τα αιτήματα που είχε στα χρόνια της κρίσης, όπως την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση των απωλειών».
Φυσικά, επίθεση εξαπέλυσαν και στον ΣΥΡΙΖΑ που, όπως επεσήμαναν, «κοροϊδεύει το λαό, διαστρεβλώνει και ερμηνεύει την ψήφο του λαού, όπως τον συμφέρει».  
Ενώ, δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι η «επώδυνη, αλλά έντιμη συμφωνία» που ισχυρίζονται, ουσιαστικά αποτελεί νέο μνημόνιο.
«Με την σημερινή μας συγκέντρωση το ΚΚΕ λέει δυνατά και φωνάζει «ΟΧΙ» στην νέα συμφωνία που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση και οι δανειστές» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Λιβαδειάς, Γιώργος Κοτρόγιαννος και πρόσθεσε: «Η κοροϊδία πρέπει να πάρει τέλος, μονόδρομος για τον λαό είναι η ρήξη με την ΕΕ και να βάλει πλώρη για την δική του εξουσία».
Τέλος, στο πλαίσιο επίσκεψης του βουλευτή Εύβοιας, Γιώργου Μαρίνου, στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς την Παρασκευή το πρωί ερωτηθείς για το αν βλέπει να υπάρχει συμφωνία ή ρήξη με  τους δανειστές ανέφερε τα εξής:
« Η εκτίμηση του κόμματος μας είναι ότι μέσα από αντιρρήσεις και εμπλοκές ετοιμάζουν συμφωνία. Παίρνοντας υπόψη αυτές τις εμπλοκές των τελευταίων ημερών και τις δηλώσεις που γίνονται λέμε στον λαό ότι, είτε είναι συμφωνία, είτε υπάρξει ρήξη «καρικατούρα», αυτός που θα πληρώσει είναι ο εργατικός λαός, η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά και οι μικροί επαγγελματο -βιοτέχνες. Επομένως, η λύση είναι η διεκδίκηση με κριτήριο τις σύγχρονες συνθήκες του λαού μας και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».

Νεκταρία Ζιώγα











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου