Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ερπυστριοφόρο μηχάνημα παραχωρεί η Π.Ε. Βοιωτίας στο Δασαρχείο για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

Προετοιμασία για την Αντιπυρική περίοδο και τον συντονισμό ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη των περιοχών της Βοιωτίας από πυρκαγιές καθώς και την άμεση αντιμετώπιση τους επιχειρήθηκε στην χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά.


Όπως έκανε γνωστό στην συνάντηση η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, μετά την ενημέρωση που είχε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας στις 2-04-2015  και την ενημέρωση τους από τον Διευθυντή Δασών για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο δασικό οδικό δίκτυο κατά τη χειμερινή περίοδο 2014-2015, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παρατεταμένες βροχοπτώσεις), η Π.Ε. Βοιωτίας προχώρησε στην άμεση επισκευή ερπυστριοφόρου μηχανήματος και την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για τον χειρισμό του μηχανήματος, το οποίο θα παραχωρηθεί στο Δασαρχείο ως βοηθητικό εργαλείο για την διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών.

"Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και η Π.Ε. Βοιωτίας όσον αφορά τις αρμοδιότητες της καθαρίζει όλο το οδικό δίκτυο και το επισκευάζει. Το θέμα όμως των δασικών οδών και των αντιπυρικών ζωνών είναι θέμα του Δασαρχείου" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαθωμά και τόνισε ότι με την παραχώρηση του μηχανήματος συνδράμουν στο έργο του Δασαρχείου, το οποίο αυτήν την στιγμή διαθέτει ελάχιστους πόρους.

«Μέσα στα πλαίσια συνεργασίας και συνέργειας και υποβοηθητικά στο σπουδαίο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δ/νσης Δασών, υπάρχει πρόθεση από την πλευρά μας, να τους παραχωρήσουμε ένα ελπιστριοφόρο μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας . Επίσης, η Π .Ε. Βοιωτίας προέβη στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, που θα χειρίζεται το ως άνω μηχάνημα, έτσι ώστε να σταθούμε αρωγοί στο έργο τους, βοηθώντας στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών ή όπου αλλού εκτιμηθεί ότι υπάρχει ανάγκη» τόνισε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε επαρκή τον χρόνο για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς παρόλο που μέχρι στιγμής στην περιοχή μας έχουν προκληθεί δύο περιστατικά πυρκαγιάς, τα οποία ευτυχώς δεν είχαν μεγάλη έκταση.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρευρέθηκαν  ο  Περιφερειακός  Σύμβουλος που έχει οριστεί για την Πολιτική Προστασία, κ. Αναστασίου Γ. ,  ο Διοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Βοιωτίας, κ. Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Βοιωτίας, κ. Κεφαλάς, ο Δ/ντής Δασών κ. Γρίβας,  ο Δήμαρχος Αλιάρτου,  κ. Ντασιώτης, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας –Αντίκυρας, κ. Γεωργακός, ο Γεν. Γραμ/ας του Δ. Λεβαδέων,κ. Καραμάνης, ο Γεν. Γραμ/ας του Δ. Θήβας κ. Μελετίου και εκπρόσωποι  της Πολιτικής Προστασίας  της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, του Δ. Λεβαδέων και του Δ. Θηβαίων.


Νεκταρία Ζιώγα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου