Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου διεκδικεί ο Δήμος Λεβαδέων

Την απόφαση να διεκδικήσει ο Δήμος Λεβαδέων την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Λιβαδειά γνωστοποίησε η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου , στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του.

Μια ενέργεια που καθυστέρησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αποτελούσε σημαντικό έλλειμμα για τον Δήμο μας, σύμφωνα με την Δήμαρχο Λεβαδέων, και πραγματοποιείται σήμερα υπό την δική της δημοτική αρχή.
«Ο Καλλικρατικός Δήμος Λεβαδέων, με αυτήν την εισήγηση για την ίδρυση Λιμενικού ταμείο, αναγνωρίζει ότι τα όρια του εκτείνονται στον Κορινθιακό κόλπο. Αναγνωρίζει ότι έχει ένα τεράστιο μέτωπο στον Κορινθιακό και μπορεί να διεκδικήσει την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου, έτσι ώστε να διεκδικήσει ανάλογα έργα και να έχει την ευθύνη της προστασίας του μετώπου αυτού, δηλαδή των ακτών του», εξήγησε μεταξύ άλλων η Γιώτα Πούλου.
Το Λιμενικό Ταμείο θα έχει έδρα τον Δήμο Λεβαδέων και οι αρμοδιότητες του θα είναι ίδιες με το αντίστοιχο Λιμενικό Ταμείο της Αντίκυρας. Δηλαδή, όπως ανέφερε η κ. Πούλου, θα γίνονται έργα στις παραλίες, θα έχει την εποπτεία των ακτών αυτών, θα έχει την αρμοδιότητα να φτιάχνει λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις για τα έργα από τα αντίστοιχα υπουργεία.

Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου