Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Με επιτυχία διοργανώθηκε το 10ο Φεστιβάλ κατά των Ναρκωτικών στην Λιβαδειά


Με διήμερο εκδηλώσεων γιόρτασαν το 10ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ στην Λιβαδειά με αφορμή την 26η Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Την διοργάνωση του ανέλαβε το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) -  Βοιωτίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων, ΚΕΘΕΑ, Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής», Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και το Επιμελητήριο Βοιωτίας.                         

Πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων ήταν οι μικροί μαθητές σχολείων που θέλησαν με τον δικό τους τρόπο και μέσω της ενασχόλησης τους με τον αθλητισμό και την μουσική να πουν  «ΟΧΙ στα Ναρκωτικά, Ναι στην Ζωή».


Συγκεκριμένα, την Πέμπτη το απόγευμα διοργανώθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας  μεταξύ μαθητών σε συνεργασία με την «Αθλοκίνηση», ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα με την διοργάνωση συναυλιών από μαθητικά συγκροτήματα που ξεσήκωσαν όλους τους παρευρισκόμενους στις Πηγές της Κρύας.

Την προσπάθεια αυτή αγκάλιασε για άλλη μια φορά ο κόσμος που παρακολούθησε από κοντά τις εκδηλώσεις και δήλωσε εμπράκτως την υποστήριξη του στους τοπικούς φορείς που μάχονται καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον των νέων μακριά από τις ουσίες.

Η πρόεδρος του ΕΣΥΝ Λιβαδειάς, κ. Λιάνα Καραβασίλη με αφορμή την διοργάνωση  δήλωσε τα εξής : «Σήμερα είναι το 10ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ που διοργανώνει το ΕΣΥΝ με αφορμή την 26η Ιούνη – Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Με όλη  του την δράση το ΕΣΥΝ - Ν. Βοιωτίας έχει δείξει ότι ο πιο σύγχρονος δρόμος για να απομακρυνθεί κάποιος από τα ναρκωτικά είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, να ασχολείται με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και να έχει δικαίωμα στην μόρφωση».

Φυσικά, η κ. Καραβασίλη στράφηκε κατά των, έντεχνα καλλιεργούμενων, μύθων περί μαλακών και σκληρών ναρκωτικών, της δήθεν μείωσης των χρηστών μέσω της νομιμοποίησης καθώς και της αποτοξίνωσης μέσω των υποκατάστατων.

Στην συνέχεια, επεσήμανε ότι η παραγωγή εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελεί τεράστια βιομηχανία που, ταυτόχρονα με την απόκτηση αμύθητων κερδών, αποσκοπεί στην χειραγώγηση της νεολαίας και την εκτροπή της από την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα ανεργίας και φτώχειας, στην καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και αδιαφορίας.


Ωστόσο, μίλησε και για το πρόβλημα που υπάρχει με την χρήση και την διακίνηση των ναρκωτικών  στην Βοιωτία, αφού όπως επεσήμανε η οικονομική κρίση έχει βοηθήσει ώστε να ενταθεί το πρόβλημα στην περιοχή μας.

Τέλος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι σημαντικό που στην περιοχή της  Βοιωτίας υπάρχει ένα στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα με την δημιουργία του συμβουλευτικού σταθμού ΚΕΘΕΑ στην Αγία Παρασκευή, αλλά ο μεγαλύτερος αγώνας τώρα όλων των φορέων είναι η δημιουργία ενός κτιρίου απεξάρτησης που θα βοηθήσει πιο ομαλά την επανένταξη των απεξαρτημένων πια ατόμων που επιστρέφουν στην Λιβαδειά.


Νεκταρία Ζιώγα















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου