Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδήλωση του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Χαιρώνειας‏

Εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Χαιρώνειας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 από το Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ”, το Δήμο Λεβαδέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Θ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Αφορμή της εκδήλωσης είναι η 8η Γενική Συνέλευση του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ” οι εργασίες της οποίας θα συνδυασθούν με ένα οδοιπορικό στα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα. Η επιλογή της περιοχής αυτής σχετίζεται άμεσα με το σχεδιασμό του προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία θέατρα και στα μνημεία της φύσης της Στερεάς Ελλάδας», το οποίο προετοιμάζουν την περίοδο αυτή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το «ΔΙΑΖΩΜΑ».
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ” κ. Σταύρος Μπένος, η Έφορος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή και εκπρόσωποι του Δήμου Λεβαδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Θα ακολουθήσει παρουσίαση – ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από την αρχαιολόγο κα Όλγα Κυριαζή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου