Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτότυπη ομιλία του ιστορικού στελέχους της αριστεράς, Μανώλη Γλέζου, στη Λιβαδειά

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στη Λιβαδειά από την Λαϊκή Ενότητα του Νομού Βοιωτίας παρουσία του ιστορικού στελέχους της αριστεράς, Μανώλη Γλέζου, και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη.

Πλήθος κόσμου είχε προσέλθει από νωρίς στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας για να ακούσουν τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και να παρακολουθήσουν μια διαφορετική ομιλία όπου πρωταγωνιστής αυτήν την φορά ήταν ο ίδιος ο πολίτης.


Αρχικά, την ομιλία άνοιξε ο επικεφαλής της ΛΑΕ στην Βοιωτία, Γιάννης Σταθάς, ο οποίος αφού παρουσίασε τους δυο κεντρικούς ομιλητές, μίλησε για τον συντονισμένο αγώνα που δίνουν για την πατρίδα όσοι διαφωνούν με τα μνημόνια και τόνισε ότι ο αγώνας δεν θα σταματήσει για κανέναν.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Στρατούλης που παρουσίασε τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου καθώς και τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για ένα πρόγραμμα που «θα αποτελέσει το αναπτυξιακό πλάνο για τη χώρα μετά το καθεστώς των μνημονίων».

Τόνισε μεταξύ άλλων πως η Λαϊκή Ενότητα «είναι ένας πρώτος πυρήνας αντίστασης που θα διευρυνθεί και θα ενισχυθεί μετά τις εκλογές με δημοκρατικές διαδικασίες σε ένα συνέδριο» και συνέχισε επισημαίνοντας ότι : "Η μάχη των εκλογών είναι δύσκολη αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως το περήφανο όχι θα νικήσει. Θα νικήσει τα 5 κόμματα που σαν πρόγραμμα τους έχουν το τρίτο μνημόνιο".

Χαρακτήρισε καταστροφή για τη χώρα το τρίτο μνημόνιο και αναφέρθηκε στις συνέπειες που αυτό θα έχει  για τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες.

«Ο Λαός μας θα αντισταθεί, μέσω των αντιπροσώπων της Λαϊκής Ενότητας στη Βουλή, αλλά θα αντισταθεί και με διαδηλώσεις στους δρόμους», είπε και καταλήγοντας με την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας επικέντρωσε στην κατάργηση των μνημονίων, στη διακοπή πληρωμής του δημόσιου χρέους και μετέπειτα διαγραφή του, στην εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στην εθνικοποίηση των τραπεζών, στη διακοπή της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και φυσικά στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας και στην ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Γλέζος, απέδειξε με πράξεις ότι σε αυτές τις εκλογές τον πρώτο λόγο έχει ο λαός, για αυτό επέλεξε να κάνει διάλογο με τους παρευρισκομένους παρά να παραθέσει μια ακόμη ομιλία.

Αμέσως, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του και παρέθεσε στους δυο κεντρικούς ομιλητές τις ερωτήσεις και τις απορίες τους.

Ο κ. Γλέζος απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε μεταξύ άλλων πως "δεν πρέπει να υποκύψουμε όποιος και αν είναι ο εκβιασμός" και υπογράμμισε ότι "η αντίσταση είναι συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου μας".

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι οι εκλογές αυτές δεν είναι απλά κρίσιμες, αλλά καθοριστικές για το μέλλον της Ελλάδος για τα επόμενα 40 χρόνια και κανένας δεν πρέπει να μένει απαθής και αμέτοχος. διότι "με την ψήφο μας κρίνεται αν θέλουμε να είμαστε κύριοι του τόπου μας".

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης έγινε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου το οποίο αποτελούν οι: Σταθάς Γιάννης, Σκούμας Θανάσης, Πούλου Ελένη, Μοναχόπουλος Ηρακλής, Βελιτζέλου Ακτίνα.


Νεκταρία Ζιώγα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου