Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

«Δύναμη από τον λαό για να παίξει το ΠΑΣΟΚ τον ρόλο του ρυθμιστή στη νέα Βουλή» ζήτησε από την Λιβαδειά ο Κ. Ασκούνης

Ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης  στη Λιβαδειά από την Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας και την οργάνωση της νεολαίας του κόμματος

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης , η παρουσία του οποίου άνοιξε ουσιαστικά από την πόλη της Λιβαδειάς τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ στον Νομό της Βοιωτίας.


Ο Κώστας Ασκούνης μίλησε με αρκετή αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου και ζήτησε από τον λαό να δώσει στο κόμμα του  την δύναμη ώστε να έχει τον ρόλο του ρυθμιστή στην νέα Βουλή.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι πλέον ο αγώνας αυτός θα δοθεί κάτω από άλλους όρους και προϋποθέσεις, αφού δεν υπάρχει το μνημόνιο- αντιμνημόνιο.  Ενταφιάστηκε όλο αυτό το ψευδεπίγραφο δίλλημα οριστικά και αμετάκλητα και πηγαίνουμε σε έναν αγώνα όπου το ΠΑΣΟΚ έρχεται στην πράξη να αποδείξει ότι είχε εθνική στρατηγική την οποία ακολούθησε και η ΝΔ το 2012 και πολύ καθυστερημένα ο κ. Τσίπρας το 2015» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε, ότι για να καταφέρει η χώρα να βγει από την κρίση θα πρέπει ο λαός με την ψήφο του να επιβάλλει μια ισχυρή κυβέρνηση με προγραμματικό πλαίσιο και δεν είναι άλλη από μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας από φιλοευρωπαϊκά και δημοκρατικά κόμματα.

Μάλιστα ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι είναι το κόμμα που έλεγε αλήθεια, είναι το κόμμα της ευθύνης και της συνέπειας» όταν το 2010 ισχυρίζονταν ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, αφού εκ του αποτελέσματος τόσο η ΝΔ, όσο και το «αντιμνημονιακό» ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το 2ο και το 3ο σκληρό μνημόνιο.

Όσο για το «διαζύγιο» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΔΗΣΟ ο Κ. Ασκούνης εξήγησε ότι «ο κ. Παπανδρέου έβαλε όρους και προϋποθέσεις οι οποίες δεν επέτρεψαν αυτήν την συνεργασία. Θα θέλαμε πάρα πολύ να έχει πετύχει. Πιστεύουμε ότι μετά τις εκλογές θα ξανασυζητήσουμε αυτά τα ζητήματα κάτω από καλύτερες συνθήκες».

Ενώ , τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ δηλώνοντας ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δυνάμεις και μεμονωμένες προσωπικότητες μετά το ευρύ κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά σε όλες τις προοδευτικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις.



Νεκταρία Ζιώγα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου