Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Το αγροτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Β. Αποστόλου στον Ορχομενό και αντιπαράθεση με ΛΑ.Ε.


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού, έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας με κύριο ομιλητή τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο κ. Αποστόλου μεταξύ άλλων παρουσίασε τους δύο βασικούς άξονες του προγράμματος που είναι η «αντιμετώπιση των μνημονιακών επιπτώσεων με έναν νέο, αριστερού χαρακτήρα, »προστατευτισμό» και η απάντηση στην κρίση, με μια νέου τύπου ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, στα πλαίσια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».
Για το φορολογικό των αγροτών, ενόψει των διαπραγματεύσεων του Οκτωβρίου, όπως είπε ο κ. Αποστόλου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση  που «εξασφαλίζει τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα για το δημόσιο με ταυτόχρονη προστασία του εισοδήματος των αγροτών και δίκαιη κατανομή των βαρών».
Τα βασικά σημεία της πρότασης όπως τα παρουσίασε είναι οτι όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων εκτός των μικρών παραγωγών με εισόδημα έως 5.000 ευρώ.
«Η αυστηροποίηση και ο έλεγχος του συστήματος θα βοηθήσει  σημαντικά τους πραγματικούς επαγγελματίες παραγωγούς φορολογικά, θα συμβάλλει στην άνοδο των τιμών παραγωγού, θα περιορίσει την φοροδιαφυγή, θα περιορίσει τις παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις, θα συμβάλλει στην ιχνηλασιμότητα των προϊόντων και θα μειώσει αισθητά τις τιμές καταναλωτή», είπε ο Β. Αποστόλου.
Επίσης διαχωρίζεται το αγροτικό εισόδημα και η φορολόγησή του, με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της »αγροτικής επιχείρησης» και »γεωργικής εκμετάλλευσης» αλλά και της έννοιας του »αγρότη».
«Με τη χρήση κλιμακωτών συντελεστών επιβαρύνεται με λιγότερα βάρη ο μικρός παραγωγός και ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Θεσπίζονται επίσης ευνοϊκοί συντελεστές σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, νέους αγρότες, ειδικές καλλιέργειες, αλλά και για συνεταιριστικές δομές, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών , σχήματα  κοινωνικής οικονομίας κ.λπ.», σημείωσε σχετικά.
Και κατέληξε: «Για τον υπολογισμό του καθαρού γεωργικού εισοδήματος αναγνωρίζουμε ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας καθώς και τις αποσβέσεις κεφαλαίου και πάγιων».
Ο κ. Αποστόλου δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση και κατά των Βουλευτών που «εγκατέλειψαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» κάνοντας λόγο για «λιποτάκτες».

Η απάντηση στα όσα είπε ο κ. Αποστόλου δεν άργησε από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΛΑΕ Γιάννη Σταθά
stathas2«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» σχολίασε ο Γιάννης Σταθάς, και  συμπλήρωσε: «Ο Βαγγέλης Αποστόλου λιποτάκτησε από τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες που διέπουν την αριστερά», παραπέμποντας μάλιστα με νόημα στην ομιλία του πρώην υπουργού στη Λιβαδειά εν όψει δημοψηφίσματος, που προέτρεπε τους αγρότες να ψηφίσουν όχι, γιατί τα μέτρα που θα έρχονταν θα ήταν καταστροφικά για τους αγρότες.
«Ο λαός περήφανα είπε όχι και ο κ. Τσίπρας με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Αποστόλου το μετέτρεψαν σε ναι για να ψηφίσουν το πιο σκληρό μνημόνιο απ τα μνημόνια και να δώσουν τη χαριστική βολή και στους αγρότες μας», υπογράμμισε ο Γιάννης Σταθάς.


Πηγή: www.viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου