Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ένταση και αποχωρήσεις από το ΔΣ Λιβαδειάς

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης να αποχωρεί στη μέση της συνεδρίασης και η πρόεδρος να πραγματοποιεί ολιγόλεπτη διακοπή ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Από νωρίς είχε παρατηρηθεί μια ένταση μεταξύ της Δημάρχου Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, και του δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Ζιώγα, που έμελλε στη συνέχεια να πυροδοτηθεί.

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτηση του κ. Ζιώγα στο θέμα του παζαριού η έκφραση του προς την Δήμαρχο ότι «κάνει απευθείας αναθέσεις έργων για να τα κάνει πλακάκια» προκάλεσε τόσο την έντονη αντίδραση της ίδιας, όσο και των συμβούλων της δημοτικής αρχής που ζητούσαν από τον κ. Ζιώγα να ανακαλέσει για να προχωρήσει η συζήτηση του θέματος.

Πράγμα, όμως, που δεν συνέβη αφού ο ίδιος θεώρησε ότι η Δήμαρχος έπρεπε να ανακαλέσει πρώτη για έκφραση της που τον έθιξε σε προηγούμενη συζήτηση.
Ο τρόπος που διεξαγόταν το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι εκείνη τη στιγμή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης που αποχώρησαν από την αίθουσα και τον επικεφαλή της παράταξης, κ. Νώντα Κοτσικώνα, να στρέφει τα βέλη προς την πρόεδρο του ΔΣ και τον τρόπο που χειρίζεται την διαδικασία.

«Σε μια ακόμη συνεδρίαση του ΔΣ ανέβηκαν οι τόνοι σε προσωπικό επίπεδο, με διαξιφισμούς πάλι σε προσωπικό επίπεδο και σε διάφορες αιχμές που ακούστηκαν από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου κ. Ζιώγα και από την πλευρά της Δημάρχου. Εμάς τέτοιου είδους αντιπαράθεση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, γιατί δεν πρόκειται για διαφορές ουσίας ή πολιτικές διαφορές, αλλά για προσωπικές διαφορές. Δεν είμαστε διατεθειμένοι με την παρουσία μας  να νομιμοποιούμε τις διαφορές αυτές και να συμβάλλουμε στην ποινικοποίηση της λειτουργίας του ΔΣ» ανέφερε κατά την αποχώρηση του ο Νώντας Κοτσικώνας.

Και κατέληξε λέγοντας : «Εκφράσαμε την άποψη ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος του ΔΣ και την ευθύνη την έχει και η πρόεδρος που ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές.  Το μείζον είναι η λειτουργία , έτσι όπως πρέπει να γίνεται, δηλαδή με όρους οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι με όρους οξείας προσωπικής αντιδικίας».

Τα βέλη του προς την πρόεδρο του ΔΣ, Ελίζα Γεωργαντά, εξαπέλυσε και ο Γιώργος Ζιώγας που ανέφερε ότι «δεν τον έχει προστατέψει σε καμία συνεδρίαση για χαρακτηρισμούς που του έχει απευθύνει η Δήμαρχος» και ότι « η δήμαρχος δεν δέχεται καμία αντιπαράθεση ή διαφορετική τοποθέτηση στις εισηγήσεις της».

Όσο για τα «πλακάκια» εξήγησε ότι αναφέρθηκε πολιτικά, δηλαδή ότι η δήμαρχος φέρνει κανονισμούς ώστε να γίνονται αναθέσεις έργων απευθείας σε πολιτικά υμετέρους της, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για υποβάθμιση της συνεδρίασης του ΔΣ μίλησε και η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, συμφωνώντας με την θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Μάλιστα, τόνισε  ότι οι διαδικασίες δεν τηρούνται σωστά , ενώ υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις μέσα σε αυτό.

« Δυστυχώς και εμείς δεν έχουμε το γνώθι σαυτόν και τον αυτοέλεγχο, οπότε μπορούν να συμβούν και τέτοια περιστατικά» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Πούλου και συνέχισε «Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι φέρνω κανονισμούς στο ΔΣ για να τα «κάνω πλακάκια». Αν ήθελα να τα κάνω πλακάκια δεν θα έφερνα κανονισμούς. Όταν υπάρχουν κανονισμοί στον Δήμο υπάρχει τάξη και δημοκρατία και δεν δέχομαι να ακυρώνει κανένας δημοτικός σύμβουλος την δουλειά μας, πρόκειται για σοβαρό έργο αυτό που κάνει η δημοτική αρχή και είναι επίπονη διαδικασία οι κανονισμοί».

Με μικρές βελτιώσεις η διοργάνωση του παζαριού στη Λιβαδειά

Σε ό, τι αφορά την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρις στη πόλη της Λιβαδειάς η κ. Πούλου ανέφερε ότι έχουν γίνει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στους χώρους, ενώ υπήρξαν 3 διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των εμπόρων για να συμβάλλουν και οι ίδιοι με τις προτάσεις τους.

«Ο χώρος είναι συγκεκριμένος, τα έργα είναι δεδομένα, εμείς προχωράμε φέτος με ασφαλτοστρώσεις σε κάποιο σημεία» ανέφερε η δήμαρχος και πρόσθεσε : «Προσθέσαμε μεγάλη φροντίδα στους χώρους υγιεινής και  εξασφαλίσαμε ντους».

Φυσικά, αναφέρθηκε στον χώρο που διοργανώνεται το παζάρι κάθε χρόνο (που ήταν επιλογή προηγούμενης δημοτικής αρχής) επισημαίνοντας ότι δεν ήταν μια καλή επιλογή, αφού υπάρχουν διάφορα προβλήματα.

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι «η δημοτική αρχή προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες προς τους δημότες και τους συμμετέχοντες».

Επιπλέον, η δημοτική αρχή πραγματοποίησε φέτος μείωση κατά 100 ευρώ στις τιμές, δίνοντας μια μικρή ανακούφιση στους εμπόρους που θεωρούσαν ότι το παζάρι της Λιβαδειάς ήταν από τα πιο ακριβά.

Τέλος, μιλώντας για την διοργάνωση του παζαριού ο κ. Κοτσικώνας ανέφερε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την παρούσα κατάσταση, σημειώνοντας ότι ο Δήμος κερδίζει από αυτόν τον χώρο και θα μπορούσε κάθε χρόνο να βελτιώνει τις υποδομές του ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για όλους.

Νεκταρία Ζιώγα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου