Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

62 κενές θέσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Βοιωτία

Σε 62 κενές θέσεις ανέρχονται οι ελλείψεις που βιώνει αυτή την στιγμή η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Νομό της Βοιωτίας παρά την πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών  στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις που παρουσιάζονται αυτήν την στιγμή στα σχολεία είναι: Φιλόλογοι (16), Μαθηματικοί (2), Φυσικοί/Χημικοί/ Γεωλόγοι / Βιολόγοι (7), Πληροφορικής (4),
Θεολόγοι (4), Γαλλικών (2), Αγγλικών (12), Γερμανικών (2), Οικονομολόγοι (4), Κοινωνιολόγοι (1), Τεχνικές ειδικότητες (8).


Την αισιοδοξία ότι τα κενά αυτά θα καλυφθούν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου από τους αναπληρωτές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Γιάννης Πάγκαλος, σε συνέντευξη του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στο θέμα των μαθητικών δρομολογίων, ζητώντας την παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς μαθητές από το Κυριάκι, τον Άγιο Γεώργιο και άλλες περιοχές καθυστερούν να φθάσουν στην ώρα έναρξης στα σχολεία τους, λόγω αλλαγής στην ώρα των δρομολογίων.

Ωστόσο, μεγάλο «πλήγμα» για τον Νομό μας είναι τα δυο ειδικά σχολεία που παραμένουν κλειστά μέχρι αυτή την στιγμή.

Αν και είχε ανακοινωθεί από πολύ νωρίς ότι θα λειτουργήσει μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία το Ειδικό Γυμνάσιο στη Χαιρώνεια, λόγω πολιτικών εξελίξεων η έναρξη του καθυστέρησε.

Νεκταρία Ζιώγα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου