Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Καθαροί λογαριασμοί για τον Δήμο Λεβαδέων απέναντι στη ΔΕΗ

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει φέρει στα όρια  χιλιάδες πολίτες και επιχειρηματίες που τρέχουν  να ρυθμίσουν τα χρέη τους απέναντι στη ΔΕΗ, παρόλα αυτά ο Δήμος Λεβαδέων φαίνεται να έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει  στις υποχρεώσεις του και να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλοπληρωτές της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» ο Δήμος Λεβαδέων συγκαταλέγεται στους 20 Δήμους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Οι υπόλοιποι Δήμοι είναι  οι : Φλώρινας, Ηγουμενίτσας, Σερρών, Ερμιονίδας, Γιαννιτσών, Σύρου, Χίου, κ.ά. 


Ενώ, άλλοι 15 Δήμοι (Ηρακλείου, Ρεθύμνου,Μαλεβιζίου, Βόλβης, Καλλικράτειας, Πυλαίας – Χορτιάτη, Γρεβενών, κ.ά.) έχουν προχωρήσει πρόσφατα σε ρύθμιση χρεών για τη ΔΕΗ.

Ο Δήμος Κατερίνης λαμβάνει την πρώτη θέση  ανάμεσα στου δήμους που χρωστούν υπέρογκα ποσά στη ΔΕΗ, το χρέος φτάνει 6,2 εκατομμύρια ευρώ,  και ακολουθούν άλλοι 34.  

Τα περισσότερα χρέη έχουν συσσωρευτεί τα χρόνια της κρίσης – από το 2011 έως σήμερα. Ωστόσο, σε δέκα δημοτικές επιχειρήσεις οι οφειλές ρεύματος ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν. Μάλιστα, σε ορισμένες εξ αυτών , όπου τα χρέη  χρονολογούνται από την περίοδο 1983-1988 και από το 2007, έχουν ασκηθεί αγωγές και έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις υπέρ της ΔΕΗ.


Η ανάσχεση των ληξιπρόσθεσμων οφειλών, οι οποίες σήμερα ξεπερνούν συνολικά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτελεί προτεραιότητα για τη ΔΕΗ, τη στιγμή που η ρευστότητα της επιχείρησης έχει χτυπήσει κόκκινο. Από το 2011 έως σήμερα το ύψος των ανεξόφλητων  λογαριασμών έχει τριπλασιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου