Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Προχωράει κανονικά ο αναδασμός του Αγίου Δημητρίου

Συνάντηση εργασίας για τη δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν στα έργα αναδασμού του Αγ. Δημητρίου Ορχομενού πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, με στόχο την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

"Πρόκειται για ένα έργο που αφορά μια έκταση περίπου 16.000 στρεμμάτων με προϋπολογισμό 3.950.000 ευρώ, μια περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται περίπου 700 κληρούχοι", σημείωσε η κ. Παπαθωμά και πρόσθεσε: "Αυτό το έργο πρέπει να παραδοθεί σε 240 μέρες. Ήδη ο ανάδοχος έχει μπει και οι διαδικασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό. Προέκυψε όμως ένα πρόβλημα. Αυτό είναι ότι στον αρχικό σχεδιασμό και φυσικά στον προϋπολογισμό υπήρχαν 3 λόφοι έκτασης 800 στρεμμάτων μέσα στο συγκεκριμένο χώρο που έπρεπε να ισοπεδωθούν. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 8 εκατομμύρια περικόπηκαν όμως και αυτά τα τρία σημεία χωρίς δική μας ευθύνη έμειναν εκτός. Τώρα προσπαθούμε να βρούμε μια λύση ώστε μελλοντικά να ισοπεδωθούν τα υψώματα".

Καταλήγοντας τόνισε οτι "σε καμία περίπτωση αυτά τα υψώματα δεν θα σταθούν εμπόδιο στο να γίνει ο αναδασμός".

Ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Νταβαλούμης δήλωσε σχετικά: "Συζητάμε για να βρούμε λύση για τα τρία σημεία στην περιοχή του αναδασμού που πρέπει να ισοπεδωθούν. Πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για να προχωρήσουμε. Το έργο του αναδασμού προχωράει όμως έρχεται χειμώνας και οι ρυθμοί πρέπει να ενταθούν και γι΄ αυτό απαιτούνται και άλλα μηχανήματα για να προχωρήσει γρήγορα οι παρεμβάσεις όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου