Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Κάμερες στις συνεδριάσεις του ΔΣ Λιβαδειάς και στην είσοδο του Δημαρχείου

Με την μορφή του κατεπείγοντος έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς την προηγούμενη Δευτέρα  η έγκριση για την προμήθεια δύο καμερών  για την παρακολούθηση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των επιτροπών και για την προμήθεια μίας κάμερας ασφαλείας  στο χώρο της εισόδου του Δημαρχείου Λιβαδειάς.

Το ΔΣ ενέκρινε ομόφωνα την τοποθέτηση δύο καμερών στο χώρο συνεδριάσεων με σκοπό να μπορούν όλοι οι δημότες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις μέσω του διαδικτύου.


Ζήτημα , όμως, τέθηκε με την τοποθέτηση της κάμερας ασφαλείας στην είσοδο του Δημαρχείου.  

Σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε την αντίθεση της για την τοποθέτηση αυτή. Μάλιστα, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε ένσταση και για τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος που εισήχθη στην συνεδρίαση το θέμα, έθεσε ζήτημα προσωπικών δεδομένων αφού στο χώρο αυτό κινούνται εργαζόμενοι και δημότες και πρότεινε να τοποθετηθούν συναγερμοί και κάμερες στο χώρο που υπάρχουν αντικείμενα αξίας.

Με την πρόταση αυτή τάχθηκε υπέρ και ο κ. Μητάς από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, αλλά και η παράταξη του κ. Ζιώγα.

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου,  δικαιολόγησε την απόφαση αυτή τονίζοντας ότι πρόκειται για λόγους ασφαλείας, αφού το Δημαρχείο στεγάζεται σε ιδιωτική πολυκατοικία όπου διαμένουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Πράγμα που αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωση της απαντώντας σε δημοσίευμα ιστοσελίδας με τίτλο «Big Brother στο Δημαρχείο Λιβαδειάς με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση η Δήμαρχος επισημαίνει ότι «η τοποθέτηση δύο καμερών στον χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν απαίτηση όλων των δημοτικών παρατάξεων για την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων στο διαδίκτυο για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών» και προσθέτει : «Όσον αφορά στην τοποθέτηση κάμερας στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Δημαρχείο επισημαίνουμε ότι το κτίριο είναι ιδιωτική πολυκατοικία στην οποία εκτός από τα γραφεία του Δήμου Λεβαδέων, κατοικούν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Η συσκευή θα τοποθετηθεί μόνο στην είσοδο του κτιρίου και καμία σχέση δεν έχει με τους χώρους εργασίας των εργαζομένων.  Σκοπός δεν είναι η “παρακολούθηση” των εργαζομένων όπως υπαινίσσεται ο τίτλος του αναδημοσιεύματος, αλλά η προστασία της περιουσίας του Δήμου».

Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου