Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Υπερψηφίστηκε στο ΔΣ η διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στη Λιβαδειά

Με την παρουσία μελών και φίλων του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λιβαδειά τη Δευτέρα το απόγευμα ζητώντας από το σώμα να δεχτεί την πρόταση του για την δεύτερη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στη πόλη της Λιβαδειάς κατά την  διάρκεια της εμποροπανήγυρις.

Σύμφωνα με το αίτημα τους, οι επιχειρηματίες – έμποροι της πόλης μας επιθυμούν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου να συνδιοργανωθεί η «Λευκή Νύχτα» από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Δήμο Λεβαδέων στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την τοπική αγορά, η οποία πλήττεται ακόμη περισσότερο κατά την διάρκεια του παζαριού.

Όπως ανέφεραν οι έμποροι, η περσινή διοργάνωση της Λευκής Νύχτας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία γιατί αυξήθηκε η επισκεψιμότητα στη πόλη και παράλληλα αύξησε την ρευστότητα στις τοπικές επιχειρήσεις.

Ένα γεγονός πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις που οι περισσότερες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

To Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε τις προτάσεις των μελών του ΕΣ, οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι δεν θα κάνουν χρήση των δυο Κυριακών που δικαιούνται πέρα των εορταστικών περιόδων (Χριστούγεννα, Πάσχα), οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν προαιρετικά εκείνη την ημέρα και θα καλυφτούν οι εργασιακές και ασφαλιστικές εισφορές τους, αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση του ΕΣ και να δεσμευτεί ότι θα συμβάλλει στα εξής : ηχητική κάλυψη εκδηλώσεων, διαφημιστική προβολή και στήσιμο εξέδρας.

Φυσικά, να σημειωθεί ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τα μέλη του ΔΣ σε ότι αφορά τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας τόσο από την δημοτική αρχή, όσο και από την Λαική Συσπείρωση του Νώντα Κοτσικώνα.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων έκανε λόγο για αλλαγή ονομασίας της διοργάνωσης, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Η λευκή νύχτα σηματοδοτεί για εμένα την διεύρυνση και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, για αυτό θα ήθελα αλλαγή ονομασίας» .
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του ΕΣ, και κατέληξε λέγοντας ότι ο Δήμος πρέπει να σταθεί δίπλα τους λόγω της σκληρής οικονομικής κατάστασης.

«Αντιδραστικό» θεσμό χαρακτήρισε την διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» ο Νώντας Κοτσικώνας, ο οποίος προέρχεται από τα μνημόνια.

«Είναι ένας θεσμός που εξυπηρετεί τις πολυεθνικές εταιρείες και βάλλει κατά των μικρών και των μεσαίων καταστημάτων και ειδικότερα κατά των εργαζομένων» ανέφερε o κ. Κοτσικώνας και συνέχισε : «Υπάρχουν διάφορα επιχειρήματα από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, θεωρούμε ότι από μόνος του ο θεσμός αυτός δεν θα τους λύσει κανένα πρόβλημα. Είμαστε υπέρ σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή του Δήμου, του Εμπορικού συλλόγου και οποιοδήποτε άλλου συλλόγου, όχι σε βάρος όμως των εργασιακών θέσεων σε προώθηση τη ελαστικοποίησης και της νομιμοποίησης από την πλευρά του Δήμου».

Θετικός με την  διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» ήταν και ο Γιώργος Ζιώγας, ο οποίος ανέφερε ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποια καταγγελία από εργαζόμενο, θα πρέπει να γίνουν εκδηλώσεις ώστε «να κινηθεί η αγορά και να βοηθηθούν οι τοπικοί έμποροι».


Νεκταρία Ζιώγα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου