Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Έτοιμη η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της θερινής περιόδου


Με δυο σημαντικά θέματα στην ατζέντα τους πραγματοποιήθηκε η νεότερη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας στην Λιβαδειά με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανής Παπαθωμά.

Το πρώτο σημαντικό θέμα ήταν ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου και η αποτελεσματικότητα των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα που αντιμετώπισαν τον φετινό χειμώνα. Ενώ, το δεύτερο θέμα αφορούσε τον  προγραμματισμό των ενεργειών της πολιτικής προστασίας για την θερινή περίοδο ώστε να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που θα προκύψουν από ενδεχόμενες πυρκαγιές.
Θετικά αποτίμησε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας να αντιμετωπίσει τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που «γονάτισαν» πολλές περιοχές της Βοιωτίας.
«Τα καιρικά φαινόμενα ήταν πρωτόγονα. Δημιουργήθηκε πολύ μεγάλο θέμα με τον παγετό και ακολούθησαν και οι πλημμύρες. Παρόλα αυτά, υπήρχε ένας πολύ καλός συντονισμός όλων των υπηρεσιών και των φορέων» ανέφερε η κ. Παπαθωμά και πρόσθεσε: «Η ΠΕ Βοιωτίας από πλευράς της ήταν έτοιμη να τα αντιμετωπίσει. Ότι μηχάνημα υπήρχε στην ΠΕ Βοιωτίας και ότι μπορούσαμε να το νοικιάσουμε, το κάναμε και το αξιοποιήσαμε με αποτέλεσμα ο συντονισμός να ήταν αρκετά καλός και το αποτέλεσμα αρκετά ικανοποιητικό».
Τέλος, η ίδια διευκρίνισε ότι τα διάφορα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Εθνική Οδό δεν οφείλονταν στην ΠΕ Βοιωτίας, αλλά στην εταιρεία που την διαχειρίζεται παρόλο που με δική της πρωτοβουλία είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την εταιρεία ώστε να αποφευχθεί να κοπεί η Ελλάδα στην μέση.
«Η ΠΕ Βοιωτίας δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία όπου διαχειρίζεται την Εθνική οδό. Παρόλα αυτά  σε μια σύσκεψη που είχα κάνει σαν Αντιπεριφερειάρχης πολύ νωρίτερα για να προλάβω να κοπεί η Ελλάδα στην μέση  και παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας ότι θα είναι έτοιμοι και την άσκηση που έκανα, το αποτέλεσμα τους διέψευσε».
Και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι «η ΠΕ Βοιωτίας δεν έχει καμία σχέση για το κόψιμο της Ελλάδας στην μέση. Ενδεικτικό είναι ότι πάνω στην γέφυρα του Κάστρου ο δρόμος ήταν ανοιχτός, ενώ από κάτω η Νέα Οδός ήταν κλειστή».

Νεκταρία Ζιώγα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου