Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Δεν τίθεται ακόμη ζήτημα δημοψηφίσματος σύμφωνα με τον Γ. Σταθά

Να δώσει ένα τέλος στις φήμες των τελευταίων ημερών για το αν η κυβέρνηση Τσίπρα θα οδηγηθεί τελικά στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή εκλογών επιχείρησε ο βουλευτής Βοιωτίας , κ. Γιάννης Σταθάς από την Λιβαδειά.

Δεν δίστασε να πάρει θέση και στα τελευταία γεγονότα για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ,αλλά και να γίνει καταπέλτης απέναντι σε αυτούς που κάνουν προπαγάνδα όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος σαμποτάρει τον Τσίπρα, δεν σαμποτάρει το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την Ελλάδα».
Ο κ. Σταθάς διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να συζητάει κανένας για το αν η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε δημοψήφισμα ή εκλογές από την στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών.
«Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, κάποιο αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις  και δεν μπορούμε να ξέρουμε αυτήν την στιγμή αν θα ζητήσουμε εκλογές, δημοψήφισμα ή θα προβούμε σε όποια άλλη ενέργεια. Από αυτά που ακούγονται δεν ισχύει τίποτα. Όταν έρθει ώρα θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».
Παράλληλα έκανε λόγο για κατευθυνόμενες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
«Οι μνημονιακές και οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που υποστήριξαν όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές είναι σίγουρο ότι θα κάνουν προπαγάνδα. Αναμενόμενο είναι, αυτοί θέλουν να κάνουν την δουλειά τους και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας πάνω από όλα γιατί ο αγώνας είναι πατριωτικός», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Σταθάς.
Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση Τσίπρα κάνει «κωλοτούμπα» σε όσα είχε εξαγγείλει πριν τις εκλογές, απάντησε ότι «το μέλλον θα το δείξει με τα   νομοσχέδια που θα ψηφιστούν στην πορεία».
Σε ότι αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σημείωσε πως η μόνη του διαφωνία είναι πως «θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι Δήμοι και οι Περιφέρειες και να μην έρθουν προ τετελεσμένων γεγονότων» και συμπλήρωσε: «Δεν είναι κάτι αρνητικό, ούτε χάνουν τα χρήματα ούτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα να θέλουν να παρουσιάσουν κάποιοι θερμοκέφαλοι».

Έμφαση έδωσε επίσης στο οτι «αυτές οι ΠΝΠ που έχουν έρθει, έχουν έρθει για το καλό της πατρίδας μας και όχι για να μειώσουν συντάξεις, ούτε για να κλείσει η ΕΡΤ, όπως είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι σε τελείως διαφορετική πολιτική κατεύθυνση και μάλιστα σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης»


Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου