Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού με «Περπάτημα Αγάπης» στην Λιβαδειά

Με ένα «Περπάτημα Αγάπης» που ένωνε όλους τους μαθητές των σχολείων γιορτάστηκε στην Λιβαδειά η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Μαθητές σχολείων φορώντας μπλε μπλουζάκια και μπλε κορδέλες στα χέρια τους συγκεντρώθηκαν το πρωί την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Λιβαδειάς για να στηρίξουν τα παιδιά που πάσχουν από αυτισμό και να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης και ευαισθητοποίησης σε όλη την κοινωνία.
Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας, και το Ειδικό Σχολείο Λιβαδειάς διοργάνωσε αυτήν την εκδήλωση ανήμερα της εορτής της Παγκόσμια Ημέρας Αυτισμού, η οποία έχει καθιερωθεί από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ και από το 2008 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.
 «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για αυτήν την εκδήλωση. Είναι συμβολική, αλλά και ουσιαστική γιατί αυτά τα παιδιά καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να σταθούν όρθια, για να χαρούν, για να περπατήσουν μαζί μας στην πόλη» δήλωσε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου.
«Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία» επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κ. Ιωάννα Νταντούμη και πρόσθεσε: «Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή του. Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι.  Ενώ, υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό».
Επιπλέον, όπως ανέφερε, ο Δήμος Λεβαδέων θα προωθήσει και άλλες δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα σχολεία για να κατανοήσουν ευκολότερα τα παιδιά με αυτισμό.
Ιδιαίτερα ευχαριστημένη για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και των σχολείων σε αυτήν την διοργάνωση, δήλωσε η υπεύθυνη του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας, κ. Μαριάννα Σισμανίδου, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον Δήμο, όσο και τον κόσμο που αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια.
Στο πλευρό των παιδιών βρέθηκαν αντιπροσωπείες των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Λεβαδειακός και των παικτών του μπάσκετ από την Αθλητική Ένωση Λιβαδειάς που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας.
«Ήρθαμε και εμείς με την σειρά μας να δώσουμε το παρών σε αυτήν την εκδήλωση, γιατί σε τέτοια θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής ευαισθησίας είμαστε πρώτοι. Εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να βοηθάμε και να δίνουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά. Προέχει η υγεία των ανθρώπων και πόσο μάλλον των παιδιών» δήλωσε ο ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού, Βαγγέλης Μάντζιος.
 «Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε σε αυτόν τον χώρο εδώ πέρα. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη κάθε έναν από εμάς» επεσήμανε με την σειρά του ο παίκτης της ΑΕΛ, Τάσος Δημητριάδης και συνέχισε αναφέροντας ότι οι δράσεις αυτές να είναι πιο συχνές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μαθητές, αθλητές, δάσκαλοι και δημοτική αρχή με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία διέσχισαν με τα πόδια τις οδούς Στρατηγού Ιωάννου και Ελευθερίου Βενιζέλου και κατέληξαν πάλι στην Πλατεία, όπου είχε στηθεί ένα όμορφο πασχαλινό bazzar με λαμπάδες και μικρά καλαθάκια που είχαν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας.

Νεκταρία Ζιώγα


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου