Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Συνταξιούχων στην Λιβαδειά


Ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών που προσπαθούν να συρρικνώσουν τις συντάξεις επιχείρησαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων συνταξιούχων του ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ στο συλλαλητήριο της 1ης Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς.

«Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά στους δρόμους του αγώνα και τα διεκδικούμε τα δικαιώματα μας που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές της Ε.Ε. και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα προβλήματα όμως μένουν» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι συνταξιούχοι.
« Σήμερα διαδηλώνουμε για τις συντάξεις, για την υγεία και για τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως ξέρετε, ιδιαίτερα για τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν βάλει χέρι στα αποθεματικά αρχής γενομένης από τα 120 εκατομμύρια που πήρανε από τον ΟΑΕΔ και έπεται η συνέχεια. Ο τομέας της υγείας πάει από το κακό στο χειρότερο και σίγουρα εκείνο που απομένει είναι να τους σταματήσουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Παπιώτης, πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων του Δημοσίου.
Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ήρθε ο καιρός να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, αφού οι συντάξεις τους έχουν συρρικνωθεί σε σημείο που αδυνατούν να καλύψουν πια τις βασικές τους ανάγκες.
Όπως διαμήνυσαν όλοι οι συνταξιούχοι ο αγώνας διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους θα συνεχιστεί με διάφορες κεντρικές εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα , ενώ η Πρωτομαγιά θα είναι ο επόμενος σταθμός διαμαρτυρίας τους .
Μάλιστα, τόνισαν ότι  δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται μέχρι την αποκατάσταση όλων των περικοπών των συντάξεων τους (επικουρικών – κύριων), για την εξασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους, για την αποκατάσταση όλων των δικαιωμάτων τους που έχουν «σφαγιασθεί», αλλά και λόγω των ημερών για την άμεση καταβολή του Δώρου του Πάσχα που έχουν ήδη προπληρώσει.


Νεκταρία Ζιώγα








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου