Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ρήξη με δανειστές και δημοψήφισμα προσβλέπει ο Αλ. Μητρόπουλος από την Λιβαδειά

«Κολασμένοι» θα είναι για τους Έλληνες οι επόμενοι μήνες σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Αλέξη Μητρόπουλο, που ενόψει της διαπραγμάτευσης και της επίτευξης της συμφωνίας οι δανειστές φαίνονται ανυποχώρητοι και η ρήξη , όπως τόνισε, είναι πολύ πιθανή.

Ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος βρέθηκε στην Λιβαδειά για την παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Βούτσα «Τα ανεμομαζώματα» και μίλησε τόσο για την διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές, για το αν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε δημοψήφισμα, ενώ πήρε θέση για τα ταμειακά διαθέσιμα που ζητάει η κυβέρνηση από τους ΟΤΑ και για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου.
"Οι δανειστές πιέζουν σε ρήξη. Η κυβέρνηση και ο Τσίπρας πιέζουν σε έντιμο συμβιβασμό. Ο στόχος παραμένει στο τραπέζι και αυτό σημαίνει ότι στις κόκκινες γραμμές που είναι μισθοί, συντάξεις, φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων  και κατάργηση ΕΝΦΙΑ, δεν μπορεί  η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει", ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και συμπλήρωσε πως "ένα δημοψήφισμα κόκκινων γραμμών πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την κυβέρνηση".
Επιπλέον, διευκρίνισε ότι οι δανειστές δεν διαπραγματεύονται αλλά αντιθέτως πιέζουν την κυβέρνηση να εφαρμόσει το email Χαρδούβελη, πράγμα που φέρνει σε αδιέξοδο την κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, ο κ. Μητρόπουλος εναποθέτει τις ελπίδες του για επίτευξη συμφωνίας το επόμενο διάστημα.
«Τα μηνύματα που μας έρχονται είναι ότι οι δανειστές έχουν αφήσει στο τραπέζι το mail Χαρδούβελη, δεν κάνουν πίσω και εκβιάζουν την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης, μάλλον βρισκόμαστε τώρα σε πλήρη αδιέξοδο, ενδεχομένως αύριο να υπάρξουν ελπίδες για επίτευξη κάποιας συμφωνίας».
Όσο για την μεγάλη ένταση που έχει προκληθεί από την Τοπική αυτοδιοίκηση για τα ταμειακά διαθέσιμα τους και την ΠΝΠ ανέφερε τα εξής:
«Δεν νοείται κυβέρνηση να μην λάβει τα μέτρα της για να εξασφαλίσει την ρευστότητα για μισθούς , συντάξεις και φάρμακα. Δεν δικαιολογώ την απόφαση για την ΠΝΠ, αλλά η κρισιμότητα της κατάστασης είναι αυτή που την επέβαλε και εύχομαι να μην επαναληφθεί».

Νεκταρία Ζιώγα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου