Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ρουμελιώτικο Πάσχα στην Λιβαδειά με πολλές εκδηλώσεις

Έτοιμος δηλώνει ο Δήμος Λεβαδέων να υποδεχτεί και φέτος τους εκατοντάδες επισκέπτες του για να γιορτάσουν μαζί το Ρουμελιώτικο Πάσχα που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης.

Σε συνέντευξη της η Δήμαρχος σημείωσε ότι η Λιβαδειά είναι έτοιμη για τη μεγάλη γιορτή και οι φετινές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί τόσο σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους όσο και με καταξιωμένους καλλιτέχνες στοχεύουν στη ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

«Παρόλο που δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για την αναβίωση του παραδοσιακού Πάσχα της Λιβαδειάς και σε αυτή την προσπάθεια θέλω να σημειώσω ήταν σημαντική η προσπάθεια των εθελοντών δημοτών που θέλουν να αναδειχθεί  το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά».

Όπως έκανε γνωστό η κ. Πούλου η δημοτική αρχή μαζί με την Δημοτική Κοινότητα έχει διαμορφώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκθέσεις, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις καθώς και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Την Κυριακή του Πάσχα το γλέντι θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί με το έθιμο των λάκκων στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας, όπου ο Δήμος θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες και θα προσφέρει πασχαλινά εδέσματα.

Επίσης το έθιμο των λάκκων θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς και στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη με νταούλια και κλαρίνα.

Το βράδυ, δίπλα στο ποτάμι και σε δύο σκηνές θα πραγματοποιηθούν μουσικές συναυλίες με τους Γιώργο Μάγκα, Mode Plagal, Δημήτρη Πουλικάκο, Flat Out και Plan B, τα Αδέσποτα Σκυλιά και άλλα συγκροτήματα, ενώ τη Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα στην Κεντρική Πλατεία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους.

Επίσης, στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί συναυλία νεανικών τοπικών συγκροτημάτων την Τετάρτη 15 Απριλίου, ενώ πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για τα παιδιά, εκθέσεις και αθλητικές εκδηλώσεις.


Να σημειωθεί οτι φέτος θα γίνει και διαγωνισμός στις γειτονίες της πόλης για τον καλύτερο λάκκο.


Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου