Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τις ευχές των Βοιωτών για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος

Ευχές από τους πιστούς δέχτηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος για την ονομαστική εορτή του στην αίθουσα τελετών του Μητροπολιτικού Ναού Λιβαδειάς.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και του Τροπαιοφόρου τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πιστοί θέλησαν να δώσουν από κοντά τις δικές τους ευχές στον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, ο οποίος τους δέχθηκε με ευφροσύνη παρά το πλούσιο του πρόγραμμα .

Ο κ. Γεώργιος ευχαρίστησε όσους εύχονται και προσεύχονται για την ταπεινότητα του σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και ευχήθηκε με σεβασμό και αγάπη σε όλους υγεία, δύναμη, μακροημέρευση και κάθε θεϊκή ευλογία στην ζωή τους.

«Η εορτή του Αγίου Γεωργίου που είναι από τους παλιούς μάρτυρες ξεχωριστά μας συγκινεί και μας βοηθά να δούμε την προοπτική της ζωής μας ως μαθητεία στον αναστημένο Ιησού χριστό τον Θεάνθρωπο κύριό μας. Γι αυτό λοιπόν σήμερα που γιορτάζει ο Άγιος Γεώργιος ανά την οικουμένη είναι μια ευκαιρία να δούμε τα κατορθώματα τα ηρωικά εκείνου και την προοπτική της δικής μας ζωής κοντά στον Χριστό», σημείωσε ο κ. Γεώργιος.

Και συμπλήρωσε: «Είναι μια ευκαιρία να προβληματιστούμε γιατί γύρω μας υπάρχει πολύ ανασφάλεια, πολύς πόνος πολύ αγωνία από τόσα γεγονότα και σαφώς χρειάζεται πολύ ενίσχυση στο θεϊκό χάδι που εκφράζει η εκκλησία σε κάθε συνάνθρωπο εμπερίστατο, άρρωστο και πονεμένο. Θέλω να ευχηθώ σε όλους δύναμη και υγεία, ενίσχυση να κρατήσουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα μέσα ζωντανή και να αγωνιστούμε με ενότητα και καλή συνεργασία για ότι όμορφο για ότι καλό για όλα που απορρέουν από τις πηγές και τις αλήθειες τις πίστεώς μας που συμβάλουν στην ανθρωπιά, στον πολιτισμό και προπαντός ενισχύουν την πορεία της ζωής».

Καταλήγοντας ο κ. Γεώργιος ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά, αναστάσιμα και εόρτια. Οι ευχές μέσα από την καρδιά μου αγκαλιάζουν τον καθένα και τους εορτάζοντες αλλά και τους απανταχού Βοιωτούς όλων των επαρχιών μας, όλους που ενισχύουν το έργο της εκκλησίας, κληρικούς και λαϊκούς τους οποίους εγκάρδια ευχαριστώ όπως και εκείνους που ενισχύουν τα ιδρύματα μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση»


Την  Τετάρτη το απόγευμα ο Μητροπολίτης  Θηβών και Λεβαδείας χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό  του ναού του Αγίου Γεωργίου στην Αράχωβα και το πρωί της Πέμπτης λειτούργησε στον αντίστοιχο ναό της Λιβαδειάς . Ενώ, το απόγευμα της Πέμπτης χοροστάτησε στο  πανηγυρικό εσπερινό  του ναού του Αγίου Γεωργίου στη Θήβα και στη συνέχεια δέχτηκε ευχές  στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας.


Νεκταρία Ζιώγα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου