Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η Λιβαδειά θα εφαρμόσει το πρόγραμμα relocation για τους πρόσφυγες – Ανοιχτές ακόμη οι αιτήσεις

Ανοιχτό θα παραμείνει την Δευτέρα και την Τρίτη  το πρωτόκολλο του Δήμου Λεβαδέων για όσους δημότες επιθυμούν ακόμη να κάνουν αίτηση για την ενοικίαση των διαμερισμάτων τους στους πρόσφυγες.

Όπως ενημέρωσε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, έχουν βρεθεί ήδη 65 διαμερίσματα. Στις αιτήσεις, όμως, υπάρχουν ακόμα 9 διαμερίσματα που δεν τηρούν τις σχετικές προδιαγραφές που ορίζει ο ΟΗΕ και θα ελεγχθούν από αρμόδιο κλιμάκιο του.

«Έχουμε πάρει απόφαση έως επιτροπή τιμώντας και τους δημότες που ήρθαν πρώτοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα να τηρήσουμε προτεραιότητα με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου» ανέφερε η κ. Πούλου μιλώντας σχετικά για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Πλέον, η επόμενη κίνηση του Δήμου Λεβαδέων είναι η συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Μουζάλα και τον ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις και να προχωρήσει η μεταφορά των προσφύγων στη Λιβαδειά.

Η δήμαρχος στις δηλώσεις της δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι  «οι συμφωνίες θα τηρηθούν», οδηγώντας τη Λιβαδειά στην εφαρμογή του προγράμματος  relocation του ΟΗΕ, που αφορά στην ενοικίαση διαμερισμάτων για την προσωρινή στέγαση προσφύγων όσο διάστημα  παραμένουν στη χώρα μας.

“Αρχίζει μία άλλη σελίδα, αρχίζουν τα δύσκολα” τόνισε καταλήγοντας  η κ. Πούλου.

Νεκταρία Ζιώγα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου