Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αντιπροσωπεία των Erasmus στη Λιβαδειά

Στην Λιβαδειά υποδέχτηκαν εχθές ο Δήμος Λεβαδέων τα 16 μέλη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + KEY ACTION 2 SCHOOL EDUCATION STRATEGIC PARTNERSHIPS 2015-1-UK01-KA201-013502-LEARNING AND TEACHING TOGETHER, από το Κάρντιφ της Ουαλίας και τη Μούρθια της Ισπανίας, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Λεβαδέων σύμφωνα με την 411/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων.

Το  διακρατικό πρόγραμμα αυτό αφορά τη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών διαμέσου των οποίων θα στηρίξουν τους μαθητές για να συμμετέχουν σε συνεργατικές δράσεις της ευρύτερης κοινότητας.

Το καλωσόρισμα της αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς από την Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, την Αντιδήμαρχο Προσχολικής Αγωγής και Δια βίου Μάθησης, κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη Γιαχρίτση, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ. Αλέκο Καρκάνα και από καθηγητές σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η κ. Πούλου στην συνάντηση αναφέρθηκε στην πόλη της Λιβαδειάς χαρακτηρίζοντας την «πόλη των νερών»,  τόνισε ότι είναι γνωστή για την φιλοξενία της και ανέφερε τους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή.

 «Την περίοδο της οικονομικής κρίσης οι κύριοι άξονες της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών δομών και για την στήριξη παιδείας καθώς και η δημιουργία δομών πολιτισμού και αθλητισμού όπως επίσης η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και οι παροχή σωστών υπηρεσιών για τους πολίτες».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος με το οποίο «οι μαθητές ξεπερνούν τα όρια της αίθουσας και του σχολείου και θα ασχοληθούν με θέματα της πόλης».
Επεσήμανε δε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η διατήρηση και η φύλαξη του κοινόχρηστου χώρου καθώς και η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος.

«Ελπίζω ότι μέσα και από το πρόγραμμα οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτό θα δώσουν έμφαση στα συγκεκριμένα θέματα και ως δήμαρχος αλλά και ως αρχιτέκτονας θα χαρώ πολύ να βρούμε τρόπους να υλοποιήσουμε κάποιες από τις ιδέες που θα προκύψουν», σημείωσε η Γ. Πούλου.

 Να σημειωθεί ότι από Ελληνικής πλευράς  συμμετέχουν : η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας, το ΠΛΗΝΕΤ,  το 1ο ΓΕΛ, το 4ο Δημοτικό, το 7ο Δημοτικό, το ΕΠΑΛ και ο Δήμος Λεβαδέων.

Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει  στην ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των μαθητών, στην δημοκρατική ζωή της ευρύτερης κοινότητας, αναπτύσσοντας βασικές δεξιότητες σκέψης με τελικό σκοπό να καταστούν τα σχολεία κόμβοι μάθησης και σκέψης.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ.  Αλέκος Καρκάνας ,καλωσόρισε όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα τονίζοντας ότι τέτοια προγράμματα «ενισχύουν την εκπαίδευση» συμβάλουν «στην ανταλλαγή χρήσιμων απόψεων πάνω στα εκπαιδευτικά ζητήματα» και κάνουν τους εκπαιδευτικούς να γίνονται «καλύτεροι δάσκαλοι» και  ευχήθηκε «μια δημιουργική και ευχάριστη διαμονή».

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα και επεσήμαναν ότι θα χαρούν πολύ να ανταποδώσουν τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος.

Στο τέλος της συνάντησης η Δήμαρχος Λεβαδέων  δώρισε αναμνηστικά ενθύμια στους συμμετέχοντες.

Νεκταρία Ζιώγα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου