Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Συμφωνήθηκε ο τρόπος φιλοξενίας των προσφύγων στη Λιβαδειά. Η Κ.Ε.ΔΗ.Λ θα αναλάβει την διαχείριση τους



Τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης κ. Ιωάννη Μουζάλα, καθώς και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, συνοδευμένη από  την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ελισάβετ Γεωργαντά, τα μέλη της επιτροπής για το προσφυγικό κ.κ. Ζιώγα Γεώργιο, Τσαρούχα Ιωάννη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Ιωάννη Σταθά, καθώς και από δύο υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συμφωνήθηκε να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Δήμου Λεβαδέων και ΟΗΕ χωρίς καμία διαμεσολάβηση από ΜΚΟ και να υλοποιηθεί μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.), με νέες προσλήψεις προσωπικού που χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΗΕ.  Το  προσωπικό θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως διερμηνεία, ψυχολογική στήριξη, κοινωνική υποστήριξη και κάθε άλλου είδους βοήθεια.

Οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας  δεν θα ξεπερνούν τους 400, ακόμα και αν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά σε διαμερίσματα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων φορέων.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά με όλες τις δυνάμεις μας και δεν επαναπαυόμαστε διότι υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή της πρότασης στην οποία έχουμε καταλήξει, μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.

Επιτροπή τεχνοκρατών – μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα την αξιολόγηση των  διαμερισμάτων, ενώ παραμένει ανοικτό το πρωτόκολλο του Δήμου για υποβολή νέων αιτήσεων ενοικίασης διαμερισμάτων, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των απαιτούμενων διαμερισμάτων.

Παράλληλα, προετοιμάζουμε τις προκηρύξεις για πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, μέσω της Κ.Ε.ΔΗ.Λ.


Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει διαθέσιμος προϋπολογισμός για την κάλυψη του προγράμματος και την υλοποίησή του εντός του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου