Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Θετικά ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στο "Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης"

Ένα μικρό Λούνα Παρκ για τους μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στήθηκε σήμερα στην πλατεία του Λάμπρου Κατσώνη ( Ζάππειο) με στόχο την ευαισθητοποίηση τους απέναντι στο περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Το “Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης” αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων για την Ανακύκλωση και παρουσιάστηκε από το Δήμο Λεβαδέων και την ΔΕΠΟΔΑΛ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.

Τα παιδιά μέσα από διάφορα παιχνίδια που είχαν στηθεί στο Ζάππειο μάθαιναν για τα αντικείμενα που ανακυκλώνονται καθώς και για τον τρόπο που γίνεται η ανακύκλωση διατηρώντας το περιβάλλον και την πόλη καθαρή.

«Είναι μια γιορτή για την πόλη» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Χρήστος Παπαθανασίου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα παιδιά θα μάθουν να διατηρούν την πόλη καθαρή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου που συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές, ενώ συμμετείχε και ίδια μαζί τους στα παιχνίδια.

«Σήμερα φιλοξενούμε μια πολύ ωραία πρωτοβουλία για την ανακύκλωση των συσκευασιών και όπως βλέπετε αυτοί που μπορούν να είναι το μέλλον και η ελπίδα μας στον τομέα της ανακύκλωσης είναι τα μικρά παιδιά, τα σχολεία μας, είναι οι νέοι μας» σημείωσε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να συγχαρεί για αυτήν την πρωτοβουλία τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Παπαθανασίου,  τον δημοτικό σύμβουλο κ. Στέλιο Σαλαπατάρα, τα παιδιά και τους δασκάλους που «αγκάλιασαν» αυτήν την εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομάδα συνεργατών της ΕΕΑΑ διένειμε ενημερωτικό υλικό, με σκοπό την προώθηση μέσα από τη συνεργασία, της βελτίωσης αποτελεσματικότητας του έργου Ανακύκλωσης  στο  Δήμο Λεβαδέων.



Νεκταρία Ζιώγα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου