Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρώτο Πανελλήνιο Συμπόσιο Χειρουργικής Ογκολογίας στη Λιβαδειά

Μεγάλη συμμετοχή σημείωσε το 1ο Πανελλήνιο Διεταιρικό Επιστημονικό Συμπόσιο Χειρουργικής Ογκολογίας με θέμα: «Από την σύγχρονη τεχνολογία στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία» που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά στις 16-18 Σεπτεμβρίου.

Επιστημονικοί φορείς, γιατροί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σπουδαστές ιατρικής, νοσηλευτές και λειτουργοί υγείας βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας για να παρακολουθήσουν το εγχείρημα δέκα εταιρειών χειρουργικού ενδιαφέροντος που στοχεύουν την καταπολέμηση του καρκίνου.

Καθ’ όλη την διάρκεια του 3ημέρου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις με διάφορα ενδιαφέροντα ιατρικά ζητήματα κυρίως με θέματα ογκολογίας. Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, ακόμη και να θέσουν νέες βάσεις για μελλοντικούς τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου μιας και η βιολογία και η τεχνολογία έχουν αυξήσει αυτές τις πιθανότητες.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας κ. Ιωάννης Μπράμης κατά την έναρξη του Συμποσίου μίλησε για αυτό το πρώτο Πανελλήνιο  εγχείρημα τους επισημαίνοντας ότι ο σκληρότερος εχθρός του ανθρώπου που είναι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος.

«Έχουμε κερδίσει πολλές μάχες. Αν ο κόσμος σταθεί δίπλα μας, μας ακούσει και μας εμπιστευτεί θα κερδίσουμε και τον πόλεμο. Η σύγχρονη βιολογία και τεχνολογία έχει αυξήσει τόσο πολύ την πιθανότητα να κερδίσουμε τον καρκίνο που πραγματικά πρέπει να αισιοδοξούμε» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπράμης.


Συνδιοργανωτές και υποστηρικτές της επιστημονικής εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λεβαδέων.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το νομό μας πόλο έλξης σημαντικών γεγονότων. Στόχος της περιφερειακής αρχής του Κώστα Μπακογιάννη είναι η Στερεά Ελλάδα να φιλοξενεί όσο το δυνατό περισσότερες και ουσιαστικότερες διοργανώσεις. Μια από αυτές είναι και το παρόν Συμπόσιο» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά.

Και αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν για την οργάνωση της εκδήλωσης, συμπλήρωσε: «Εύχομαι οι επιστημονικές συζητήσεις και αναζητήσεις τους να συμβάλλουν στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου».

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, αφού καλωσόρισε στη Λιβαδειά τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στο συμπόσιο λέγοντας:

«Είναι κοινός τόπος ότι το πολυτιμότερο αγαθό των ανθρώπων είναι η καλή υγεία, δυστυχώς όμως αποτελεί πικρή αλήθεια ότι ο αριθμός των ογκολογικών ασθενών που αποτελεί και το αντικείμενο συζήτησης του τριήμερου συμποσίου, αυξάνεται συνεχώς. Η αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών απαιτεί εξειδικευμένη ιατρική γνώση, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη, καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την ιδέα του καρκίνου.
Ο καρκίνος, ως ασθένεια αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο φόβο.  Ο φόβος μας είναι αυτός που μας κάνει να μην επισκεπτόμαστε έγκαιρα τον γιατρό μας και να μην προχωράμε σε προληπτικές εξετάσεις που θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της ασθένειας».


Και κατέληξε :«Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συμποσίου και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτό να συμβάλλουν στην  καλύτερη  αντιμετώπιση της ασθένειας».

Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου