Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία της χώρας ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά με τους μαθητές να αφήνουν στην άκρη τις ξέγνοιαστες στιγμές του καλοκαιριού και να μπαίνουν δυναμικά στις σχολικές αίθουσες.

Με τις ευχές για μια δημιουργική χρονιά που θα τους δώσει αρκετή γνώση και αρετές ξεκίνησαν και στη Βοιωτία τα σχολεία παρουσία καθηγητών, γονιών  και τοπικών αρχόντων.

Να σημειωθεί ότι στη Βοιωτία τα κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία έχουν ήδη καλυφθεί, ενώ σε Γυμνάσια και Λύκεια οι κενές θέσεις θα έχουν τακτοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος βρέθηκε στο 2ο Λύκειο Λιβαδειάς, όπου πραγματοποίησε τον αγιασμό και έστειλε τα δικά του μηνύματα στους μικρούς μαθητές τονίζοντας ότι πρέπει «να αξιοποιήσουν την γνώση που τους προσφέρεται».

«Καλλιεργήστε τον εαυτό σας παράλληλα με την απόκτηση των γνώσεων, καλλιεργήστε την αρετή. Κάθε επιστήμη που χωρίζεται από την αρετή γίνεται κακία γίνεται πανουργία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος και κατέληξε : «Εσείς να γίνεται πολύ καλύτεροι από όλους εμάς τους μεγαλύτερους που κάναμε τα μεγάλα λάθη. Εύχομαι στους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς δύναμη, υγεία και πρόοδο» .

Παρών στον αγιασμό ήταν και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, Αλέκος Καρκάνας, ο οποίος δεν παρέλειψε να  συνεχάρη τα παιδιά και τα σχολεία για τις επιτυχίες που σημείωσαν στις εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να ευχηθεί καλή σχολική χρονιά: «Είμαι βέβαιος ότι θα αγωνιστείτε για άλλη μία χρονιά στην κατεύθυνση της κατάκτησης της γνώσης αγωνιζόμενοι για το μέλλον σας διαφυλάττοντας συγχρόνως τις αρχές και αξίες των παραδόσεων της πατρίδας μας».

«Κάνουμε καθημερινά την προσπάθεια να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν στην ώρα τους και όπως πρέπει και πιστεύω να έχουμε μια καλύτερη χρονιά. Ως εκπαιδευτικός σχεδόν πάντα ήξερα τι πρέπει να κάνω, ως βουλευτής θα χρειαστώ αυτή την εικόνα που έχω απέναντί μου τον καθρέφτη των ματιών σας για να μπορέσουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί, πιο συλλογικοί και με λιγότερα λάθη. Καλή σχολική χρονιά με όραμα και δύναμη» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Θηβαίος.

Μηνύματα για την νέα σχολική χρονιά διάλεξαν να στείλουν και η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, και η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου.

Η  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, αναφερόμενη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει με όνειρα και ελπίδες, ευχήθηκε σε όλη την εκπαιδευτική οικογένεια, υγεία, πρόοδο και επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

«Στον καινούργιο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, θα πρέπει να εκμεταλλευθείτε  κάθε ευκαιρία που σας παρέχεται για μάθηση και δημιουργία γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον. Αποκτήστε γνώσεις, αρχές και αξίες που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της δύσκολης σύγχρονης κοινωνίας. Αφοσιωθείτε στην μελέτη και τους στόχους σας και γίνεται καλύτεροι από εμάς. Καλή δύναμη και καλή πρόοδο σε όλους», τόνισε η κ. Παπαθωμά σε δηλώσεις της.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου με ευκαιρία της τελετής Αγιασμού στα σχολεία ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

«Απευθύνουμε τις ιδιαίτερες ευχές μας στα «πρωτάκια» που ξεκινούν σήμερα την σχολική τους πορεία και το υπέροχο ταξίδι τους στην μάθηση, αλλά και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν επίπονες προσπάθειες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», είπε η κ. Πούλου και πρόσθεσε: «Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια στήριξης του έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων έτσι ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εκπαίδευση τους και θα συνεχίσει να αναπτύσσει κοινές δράσεις με τις Διευθύνεις Εκπαίδευσης, με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για  εξωσχολική ψυχαγωγία των μαθητών και γενικά την ανάπτυξη δράσεων που αποσκοπούν στην γενικότερη καλλιέργεια των μαθητών μας».


Τέλος έκανε γνωστό ότι Δήμος Λεβαδέων προέβη στην αποψίλωση και τον καθαρισμό όλων των σχολικών μονάδων του Καλλικρατικού Δήμου έτσι ώστε να είναι έτοιμες για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά και επεσήμανε ακόμα ότι «θα είναι δίπλα στους διευθυντές των σχολείων καθ’ όλη της διάρκεια της σχολικής χρονιάς για την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων μας».


Νεκταρία Ζιώγα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου