Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς για τους αγρότες

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Οι στιγμές που περνάμε είναι κρίσιμες, όμως πιστεύουμε ότι ο πυλώνας της Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να απολέσει τη μεγαλύτερη μηχανή τροφοδοσίας για την επανεκκίνηση της οικονομάς της χώρας μας.

Ο αγροτικός πληθυσμός μειώθηκε δραματικά, ξεκληρίστηκε στην κυριολεξία.  Αλλά και όσοι άντεξαν, έμειναν στην αγροτική παραγωγή και έκαναν επενδύσεις, σήμερα βλέπουν όλη τους τη δουλειά και την παραγωγή να την εκμεταλλεύονται έμποροι, μεσάζοντες και τράπεζες.
Οι αγρότες, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους.  Η νέα συμφωνία προβλέπει δυσβάσταχτα μέτρα για τους αγρότες, απειλεί με αφανισμό ολόκληρους παραγωγικούς τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
Με την εφαρμογή των μέτρων οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια ο αγροτικός πληθυσμός στην πλήρη εξαθλίωση και την εγκατάλειψη της γης. Τα μέτρα αυτά οδηγούν μοιραία σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Καλούμε την κυβέρνηση αντί των δυσβάσταχτων μέτρων και της βαριάς φορολόγησης:
·         Να φροντίσει για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα.
·         Να πάρει γενναίες αποφάσεις για τη μείωση των τιμών των αγροτικών εφοδίων, να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεγαλύτερα κεφάλαια για την αγροτική παραγωγή, να ελέγξει τους μεσάζοντες για να αποκτήσει ο αγρότης καλύτερες τιμές στα προϊόντα του και να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο που θα φέρει την ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα.
·         Να επανεξετάσει τον σχεδιασμό των μέτρων για τους αγρότες καθώς φορολογία που ανέρχεται περίπου σε 2 δις  και που μεταφράζεται στο 50% και πλέον του εισοδήματός τους δεν αποτελεί βιώσιμη λύση.
Οι αγρότες πρέπει και αυτοί να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια με δίκαιη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος στην κατεύθυνση της δυνατότητας παραγωγής και επιβίωσής τους, στηρίζοντας την εθνική οικονομία της χώρας.

Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών και των αγώνων τους, ιδιαίτερα τώρα που στην περιοχή μας πολλοί νέοι άνθρωποι αποφάσισαν και άλλοι τόσοι σκέφτονται σοβαρά να ασχοληθούν με την γεωργία και την κτηνοτροφία δίνοντας μια ελπίδα για ανάπτυξη, για μείωση της ανεργίας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Αυτούς τους ανθρώπους το κράτος πρέπει και έχει υποχρέωση να τους στηρίξει με κάθε τρόπο» . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου