Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση του «ΟΧΙ» στην Λιβαδειά

Ένα μεγάλο «ΌΧΙ» είπε η Λιβαδειά στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς την Πέμπτη το βράδυ στο πεζόδρομο της Μπουφίδου .
Δεκάδες άνθρωποι προσήλθαν στην συγκέντρωση και με το δικό τους παρών δήλωσαν έτοιμοι να πουν «ΟΧΙ» στο νέο μνημόνιο των δανειστών.

Κεντρικός Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ στο πλευρό του στάθηκαν οι βουλευτές Βοιωτίας, Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας.
Βροντερό «ΟΧΙ» ,επίσης, είπαν  ο Γιάννης Ιωάννου και η Κατερίνα Παπαβασιλείου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καθώς και η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.
Ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε τον ελληνικό λαό να συνταχθεί με την πρόταση της κυβέρνησης και έδωσε εξηγήσεις για την απόφαση της να διεξάγει δημοψήφισμα.
«Δίνουμε μια μάχη, μια μάχη που κυρίως έχει ως στόχο στην διαπραγματευτική στρατηγική  να μπει και η γνώμη του ελληνικού λαού μέσα από δημοψήφισμα πιστεύοντας να μας δώσει την ορμή αυτή ώστε την επόμενη ημέρα να διαπραγματευτούμε από θέσεις καλύτερες και δυνατότερες για μια νέα συμφωνία, μια συμφωνία που και εμείς αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να έχει και επώδυνα σημεία αλλά το θέμα είναι να είναι κοινωνικά δίκαιη και να αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα της βιωσιμότητας τους χρέους. Και βεβαίως καλύπτοντας τις χρηματοδοτικές ανάγκες που έχει η χώρα μας τα επόμενα δυο χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.
Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ως θετικό το κλίμα που εισπράττει αυτές τις ημέρες από τον ελληνικό λαό δηλώνοντας τα εξής: «Πιστεύουμε ότι παρά την επιχείρηση τρομοκρατίας, τον εκβιασμό που υφίσταται η ελληνική κοινωνία, τελικά θα υπερισχύσει σημαντικά το «ΟΧΙ» βάζοντας την χώρα μας με μια καινούρια δυναμική στην επόμενη πορεία».
Όσο για το ερώτημα – δίλλημα που θέτει σύσσωμη η αντιπολίτευση και το οποίο είναι αν το δημοψήφισμα θέτει σε κίνδυνο την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ, ο κ Αποστόλου απάντησε :
«Το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή μας ή μη στην Ευρώπη. Το δημοψήφισμα έχει σχέση με την πρόταση που έχουν καταθέσει οι εταίροι μας για συμφωνία για την οποία από την ώρα που πήρε την ώρα τελεσιγράφου δεν συμφωνούμε εμείς και  θέλουμε οπωσδήποτε σε αυτήν την διαπραγματευτική διαδικασία να έχουμε την άποψη του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει κανένα θέμα εξόδου της χώρας μας ούτε από την Ευρωζώνη , ούτε από την ΕΕ».
Τέλος, σε ερώτηση ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σε
από την στιγμή που η απάντηση του ελληνικού λαού είναι «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, ο ίδιος τόνισε:
«Ένα ενδεχόμενο «ΝΑΙ» δημιουργεί  διαδικασίες που δυσκολεύουν μια κυβέρνηση η οποία έχει ταχθεί υπέρ του «ΟΧΙ» να λειτουργήσει. Από εκεί και πέρα θα το δούμε με βάση τα δεδομένα της επόμενης ημέρας για το πώς θα πορευτούμε» και κατέληξε επισημαίνοντας ότι «Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, λύση υπάρχει, εμείς πιστεύουμε ότι το «ΟΧΙ» θα είναι το αποτέλεσμα της κάλπης. Βέβαια, από την στιγμή  ο ελληνικός λαός θέλει και έχει δώσει εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο θα βρεθούν οι διαδικασίες για να προχωρήσουμε».
Στο πλευρό του Βαγγέλη Αποστόλου τάχθηκαν και οι βουλευτές Βοιωτίας, με τον Γιάννη Σταθά να καλεί κάθε Έλληνα «να ψηφίσει για τον εαυτό του, να ψηφίσει για τους αγώνες που έχουν δώσει οι πρόγονοι μας, να ψηφίσει για τα παιδιά, για το μέλλον της πατρίδας μας» και τον Θανάση Σκούμα να αναφέρει ότι «την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα πει το μεγάλο «ΌΧΙ» γιατί αυτό είναι που θέλει, αυτό είναι το μέλλον αυτής της χώρας, από αυτό κρίνεται η δυνατότητα του λαού και της χώρας να επιβιώσει».
Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων θέση πήρε η Κατερίνα Παπαβασιλείου η οποία δήλωσε:
 «Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε σαν ελληνικός λαός είναι ΟΧΙ πια στην λιτότητα, στην φτώχεια, ΟΧΙ στην ανεργία, ΟΧΙ στην εξαθλίωση του λαού μας. Ναι στην Ευρώπη των λαών. Ναι στην αλληλεγγύη. Έχουμε δικαίωμα στην ζωή, δικαίωμα στην εργασία» και κατέληξε καλώντας τον λαό να ψηφίσει «ΟΧΙ» : « Περήφανα αυτήν Κυριακή  πρέπει να αναδείξουμε το ΟΧΙ για να έχουμε δικαίωμα σαν αυτόνομο, ανεξάρτητο κράτος να  κερδίσουμε την κυριαρχία μας πίσω».

Νεκταρία Ζιώγα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου