Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

4ο Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας : Η αγαπημένη απόΔραση του καλοκαιριού

Ένα μαγευτικό μουσικό τριήμερο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής μας στα όρη του Ελικώνα, αφού το 4ο Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας είναι πλέον γεγονός.


Ο Ελληνικός  Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου υπό την αιγίδα της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου , του Δήμου Λεβαδέων, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τις 10 Ιουλίου έως τις 12 Ιουλίου ένα υπέροχο  μουσικό φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια για την περιοχή της Βοιωτίας.

Το Φεστιβάλ κάθε χρόνο σημειώνει συνεχώς και μεγαλύτερη επιτυχία, με συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές και περιλαμβάνει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων αποτελώντας κάθε καλοκαίρι σημείο πολιτιστικής αναφοράς όχι μόνο για την Βοιωτία και την ευρύτερη περιοχή αλλά πλέον για όλη την Ελλάδα.


Το μουσικό ταξίδι ξεκινάει την Παρασκευή 10 Ιουλίου με την συμμετοχή των Radiosol, Villagers of Ioannina City και του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ακολουθούν το Σάββατο οι Burger Project + Ματούλα Ζαμάνη, η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Γιάννης Χαρούλης και οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 12/7 με τον Θανάση Βούτσα, την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.



Η επιλογή της τοποθεσίας  για την διοργάνωση του Φεστιβάλ στο εκπληκτικό τοπίο της Αρβανίτσας στον Ελικώνα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους διοργανωτές αφού όπως είναι γνωστό «πριν χιλιάδες χρόνια στο όρος Ελικών ο σαϊτευτής Απόλλων με τις 9 μούσες έγραφαν μουσικές δημιουργίες», έτσι μετά από αιώνες ο Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου «φιλοδοξεί να αναβιώσει με μουσικές ωδές το δάσος των μουσών, του Διονύσου και της ακολουθίας του».


«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το φυσικό κάλλος που υπάρχει στην περιοχή μας, να γνωρίσουν οι επισκέπτες τα γραφικά μας μέρη και τοπία τα οποία είναι δίπλα τους και ίσως να μην τα γνωρίζουν και αυτό πάντα σε συνδυασμό με την μουσική που καταφέρνει να ενώσει όλον τον κόσμο, ώστε η διαμονή τους εδώ να τους μείνει αξέχαστη» αναφέρει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κυριακίου Θανάσης Φορτώσης φροντίζοντας ταυτόχρονα να υπογραμμίσει και την ανάγκη προστασίας της φύσης και των πανέμορφων τοπίων της ευρύτερης περιοχής.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πανέμορφα χωριά του Ελικώνα και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής ενώ για όσους θέλουν να αποδράσουν στην θάλασσα οι γραφικές παραλίες του κορινθιακού περιμένουν.

Το εκπληκτικό τοπίο της Αρβανίτσας βρίσκεται στον Ελικώνα μόλις 7 χλμ από το Κυριάκι, 30 χλμ από τη Λιβαδειά και 142 χλμ. από την Αθήνα.
Επίσης πολύ κοντά βρίσκονται αρκετά γραφικά χωριά της Βοιωτίας μεταξύ των οποίων η Αγία Άννα, η Αγία Τριάδα, η Κορώνεια, το Ζερίκι και ο Αγ. Γεώργιος.

Στην ευρύτερη περιοχή είναι οι Δελφοί, η μονή του Οσίου Λουκά, το Δίστομο, το Στείρι, η Θίσβη, η Δομβραίνα και η Αράχωβα.


Επίσης μερικές από τις γραφικές παραλίες που περιμένουν τους επισκέπτες είναι η Αλυκή, ο Άγιος Νικόλαος, το Σαράντι, η Παραλία Διστόμου, η Αντίκυρα, ο Άγιος Ισίδωρος, η Ζάλτσα, ο Καραχάλιος, η Παναγία η Καλαμιώτισσα, το Καριότι και ο Ταρσός.

Η επιτυχία που έχει σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε τους διοργανωτές να κάνουν έναν ακόμα καλύτερο σχεδιασμό για την φετινή χρονιά προσφέροντας υπηρεσίες ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς.

Οι επισκέπτες, που έρχονται από μακριά και όχι μόνο, μπορούν να κάνουν ελεύθερο camping στο χώρο του Φεστιβάλ, ενώ όσοι δεν επιθυμούν να μείνουν σε σκηνές υπάρχουν στις κοντινές περιοχές ξενώνες.

Για όσους επιλέξουν για διαμονή τη φύση υπάρχει δωρεάν camping σε οριοθετημένους σκιερούς χώρους, για την εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών θα λειτουργεί κυλικείο, μπάρ, ψησταριά, τουαλέτες ντουζιέρες και ιατρείο ενώ για τους… απαιτητικούς της γαστρονομίας στο χώρο του Φεστιβάλ υπάρχει cafe – restaurant .



Επιπλέον, για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο μπορούν να μεταβούν στον χώρο της Αρβανίτσας με λεωφορείο που θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 10/7 και θα επιστρέψει στις 13/7.


 Όσο για τους επισκέπτες που προέρχονται από την περιοχή της Λιβαδειάς θα αναχωρεί κάθε ημέρα λεωφορείο από το Ζάππειο στις 19:00 και θα επιστρέφει μετά το τέλος των συναυλιών.

Βασική προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 22610 26501 Orion Travel
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως τις 8/7.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια από τα εξής σημεία:
·         MUSIC CORNER» – Πανεπιστημίου 56, Αθήνα (προπώληση)
Τηλ.: 210 3304 000 - www.musiccornerstore.gr
·         «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ» – Λιβαδειά (προπώληση)
Τηλ.: 22610 21090
·         ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – Κυριάκι Βοιωτίας (προπώληση)
690 9192 890 - 694 3552 469 - 697 3007 697 - 22670 49602

Φυσικά, για τους αναποφάσιστους και για όσους δεν προλάβουν στις Πύλες του Φεστιβάλ θα μπορούν να βρουν τα πολυπόθητα εισιτήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ορειβατικού Συνδέσμου :



Νεκταρία Ζιώγα








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου