Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Συγκέντρωση υπέρ του "ΟΧΙ" στην πρόταση των δανειστών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το ΚΚΕ

Δεύτερη συγκέντρωση υπέρ του "ΟΧΙ" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς από μέλη και φίλους του Κ.Κ.Ε. 
Το "ΟΧΙ" που προτείνει το Κ.Κ.Ε. ως απάντηση στο δημοψήφισμα διαφέρει από το "ΟΧΙ" που προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ , αφού διευκρινίζουν ότι το "ΟΧΙ" της κυβέρνησης ισοδυναμεί με το "ΝΑΙ" και στην ουσία θα φέρει στον ελληνικό λαό ένα νέο μνημόνιο.


Ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. ήταν ο κύριος ομιλητής της βραδιάς, ο οποίος αναφέρθηκε και προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την πρόταση του Κ.Κ.Ε.

Χαρακτηριστικά, τόνισε τα εξής: «Το ΚΚΕ ευθέως και κατηγορηματικά έχει πει ότι μπροστά στο δίλημμα που τίθεται αυτή τη στιγμή και προφανώς έχει δύο απαντήσεις, ωστόσο το ναι και το όχι φαινομενικά έχουν διαφορές. Ουσιαστικά μοιάζουν γιατί περικλείουν τις ίδιες πολιτικές. Το ναι στο μνημόνιο είναι σχεδόν το ίδιο με το όχι στο μνημόνιο το οποίο προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ από την άποψη οτι ήδη είναι συμφωνημένα και όπως φαίνεται σε 48 ώρες όπως είπε ο κ. Τσίπρας θα το έχουν λύσει το πρόβλημα δηλαδή θα προχωρήσουν σε μνημόνια. Θα προχωρήσουν σε επιπλέον αντεργατικές πολιτικές τις οποίες θα πληρώσει ο ελληνικός λαός στο όνομα των μνημονίων».

Και συνέχισε: «Άρα λοιπόν η ξεκάθαρη απάντηση, όχι στην πρόταση των θεσμών, των εταίρων, όχι στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον λαό στην εξουσία είναι η πιο καθαρή θέση που μπορεί να υπάρχει αυτή τη στιγμή και μπορεί να απηχεί τις θέσεις του ελληνικού λαού».

Τέλος, έδωσε διευκρινίσεις για όσους ψηφοφόρους επιθυμούν να ταχθούν με την πρόταση του Κ.Κ.Ε.  λέγοντας : «Εμείς έχουμε δικό μας ψηφοδέλτιο, το οποίο θα βγει άκυρο  επειδή δεν δέχθηκαν στη Βουλή να συμπεριληφθεί στα ερωτήματα. Οι ψηφοφόροι μας λοιπόν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ψηφοδέλτιο μας που διακινείτε ήδη και θα συνεχίσει να διακινείται και έξω από τα εκλογικά τμήματα. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν γράφοντας ς την αντίθεση τους πάνω σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο το οποίο τυπικά μπορεί να είναι άκυρο αποτελεί όμως μια πολιτική θέση».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου