Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο πρώτος των πρώτων στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Επίσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, στη Λαμία πραγματοποίησε ο αριστούχος μαθητής του 6ου Λυκείου Λαμίας Φαίδων Ανδρεαδάκης.
Ο Φαίδων Ανδρεαδάκης είναι ο μαθητής, που κατάφερε να διακριθεί στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, όχι μόνο στην Φθιώτιδα αλλά και πανελλαδικώς, συγκεντρώνοντας 19.880 μόρια με τις εξής βαθμολογίες : Νεοελληνική Γλώσσα  (19,1) , Φυσική Γενικής Παιδείας ( 20) , Φυσική Κατεύθυνσης (20), Βιολογία Κατεύθυνσης (19,5) , Μαθηματικά Κατεύθυνσης (20), Χημεία Κατεύθυνσης (20) .

Ο πρώτος των πρώτων πέρασε το κατώφλι του γραφείου του Περιφερειάρχη νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα.

«Καλωσορίσαμε σήμερα τον Φαίδωνα στην Περιφέρεια για να του δώσουμε τα πολύ θερμά μας συγχαρητήρια. Είναι ο πρώτος των πρώτων και μας δίνει πάρα πολύ μεγάλη ελπίδα και αισιοδοξία» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης λίγο μετά την συνάντηση του με τον πρωτεύσαντα μαθητή.

Και συμπλήρωσε καταλήγοντας: «Η πραγματικότητα είναι, ότι στην δικιά μας γενιά έχει παραδοθεί μια χώρα, μια κοινωνία, η οποία είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μακάρι εμείς με την σειρά μας να παραδώσουμε στην γενιά του Φαίδωνα μια καλύτερη κοινωνία, μια καλύτερη Περιφέρεια, γιατί πραγματικά το αξίζει».

Με την σειρά του ο 18χρονος μαθητής, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για την τιμή που του έκανε καλώντας τον σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, ανέφερε ότι η επιτυχία του προήλθε τόσο από προσωπικό κόπο, όσο και από τον κόπο του περιβάλλοντος του (οικογένεια, καθηγητές, σχολείο).

«Όλα αυτά συντέλεσαν σε μια επιτυχία που έφερε μια χαρά σε ένα κλίμα που όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι πολύ καλό και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε για το μέλλον. Να ελπίζουμε ότι η δικιά μας η γενιά και η δικιά σας η γενιά θα οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο την Ελλάδα γιατί αυτό της αξίζει» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο αριστούχος μαθητής.


Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου