Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Χωρίς προβλήματα η διεξαγωγή του δημοψήφισματος στην Βοιωτία

Ομαλά διεξάγεται από το πρωί σε όλο τον Νομό της Βοιωτίας η διαδικασία του δημοψηφίσματος, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.


Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί, ενώ στις θέσεις τους βρέθηκαν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι έφοροι και οι εφορευτικές επιτροπές, όπως ακριβώς είχαν οριστεί στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.



Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, η Π.Ε. Βοιωτίας ήταν πανέτοιμη για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαν για να προετοιμαστούν.

Αναλυτικότερα, στον Νομό Βοιωτίας έχουν στηθεί 208 εκλογικά κέντρα για 108.169 ψηφοφόρους.

 Από το πρωί η ροή του κόσμου στις κάλπες ήταν μικρή, ενώ μεγαλύτερη προσέλευση σημειώθηκε από τις 12 το μεσημέρι και η οποία αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας λήγει στις 19:00 το απόγευμα, όπου θα αρχίσουν να καταμετρώνται και οι ψήφοι.

Τα πρώτα αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα έχουν αναρτηθεί από τις 20:00 έως τις 21:00 το βράδυ.
Η κ. Παπαθωμά διερχόμενη για να ψηφίσει ανέφερε ότι η διαδικασία του δημοψηφίσματος προχωράει  κανονικά και δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα.
Επιπλέον έκανε την εξής δήλωση: "Η ευχή που έχω να δώσω είναι ότι  την Δευτέρα όλοι μαζί ενωμένοι, έξω από διχαστικά διλήμματα θα αγωνιστούμε για την σωτηρία της χώρας μας".

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιάννης Σταθάς, ψήφισε στον τόπο καταγωγής του το Δίστομο και κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο σημείωσε :  "Σήμερα δείχνει ότι κερδίζει η δημοκρατία, κερδίζει η αξιοπρέπεια» και συνέχισε επισημαίνοντας ότι με αυτήν την διαδικασία του δημοψηφίσματος "επαναφέρουμε την δημοκρατία στην Ευρώπη, και δείχνουμε ότι πρέπει για το μέλλον τους να αποφασίζουν οι λαοί και όχι οι τραπεζίτες".

Νεκταρία Ζιώγα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου