Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τα αρχαία θέατρα της Βοιωτίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Διαζώματος, Σταύρος Μπένος

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας το πρωί της Δευτέρας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ηλία Σανίδα στο πλαίσιο ανάδειξης του ρόλου του Διαζώματος μέσα από τις πολιτιστικές διαδρομές στην Στερεά Ελλάδα.


Συνοδευόμενοι από την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, επισκέφτηκαν τα αρχαία θέατρα  και τους αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ( Δελφών, Ορχομενού, Ερέτριας, αλλά και τα θέατρα Τανάγρας, Καβειρίου, Άσκρης και Χαιρώνειας). Παράλληλα, συναντήθηκαν και με τους Δημάρχους Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, Θηβαίων Σπύρο Νικολάου, Τανάγρας Βασίλη Περγάλια, Αλιάρτου - Θεσπιαίων Γιώργο Ντασιώτη, και Ορχομενού Λουκά Υπερήφανο.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα Βοιωτικά αρχαία θέατρα της Τανάγρας, του Καβειρίου, της Άσκρης, της Χαιρώνειας και του Ορχομενού  αποτελούν την πολιτιστική διαδρομή στη Βοιωτίας ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτής στη Στερεά Ελλάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η χρηματοδότηση των αρχαίων θεάτρων από πόρους της Π.Ε. Βοιωτίας  ως προτεραιότητα από το 2014 έως και σήμερα, έτσι ώστε η συγκεκριμένη πολιτιστική διαδρομή να αποτελέσει ένα πιστοποιημένο τουριστικό προϊόν για τη Βοιωτία.

"Είχαμε μια ουσιαστική και δημιουργική επίσκεψη σε όλα τα αρχαία θέατρα της Βοιωτίας στην συνέχεια των αρχαίων θεάτρων που υπάρχουν στην Στερεά Ελλάδα. Αυτό αφορά μια συνεργασία που πραγματοποιεί η Περιφέρεια με το Διάζωμα με την ονομασία Πολιτιστικές Διαδρομές. ", επεσήμανε μεταξύ άλλων η Φανή Παπαθωμά.

Σε ό,τι αφορά τη Λιβαδειά η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου συναντήθηκε με τον κ. Μπένο και τους Αντιπεριφερειάρχες  στην Τοπική Κοινότητα Χαιρώνειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν αρχαιολόγοι της Θ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λεβαδέων κ. Αθανάσιος Καραμάνης, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Παγώνα Κουτούλα και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαιρωνείας Αθανάσιος Καρανάσος.


"Για τον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων προτείνεται η ένταξη του Αρχαίου Θεάτρου Χαιρώνειας στις πολιτιστικές διαδρομές της Περιφέρειας, η οποία θα συμβάλλει στην ανάδειξη και των υπόλοιπων αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας και για το σκοπό αυτό θα υπάρξει προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Ο Δήμος Λεβαδέων θα αιτηθεί στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη χρηματοδότηση της ένταξής του στο πρόγραμμα", σημείωσε η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου.

Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου