Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Κινδυνεύει με «λουκέτο» το φαρμακείο του Γ.Ν.Λιβαδειάς

Ένα νέο πρόβλημα φαίνεται να προστίθεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς αφού κινδυνεύει να μείνει χωρίς φαρμακείο πράγμα που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την λειτουργία του μετά τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


Συγκεκριμένα, ο αδειούχος φαρμακοποιός του Γ.Ν.Λιβαδειάς αποχωρεί τον Ιούνιο λόγω συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα να μένει στον «αέρα» η λειτουργία του και να κινδυνεύει ακόμα και με λουκέτο.

Άμεση είναι η κινητοποίηση των τοπικών εκπροσώπων και φορέων της πόλης που προσπαθούν να σταματήσουν με κάθε τρόπο την εμπλοκή στην λειτουργία του νοσοκομείου.

Ήδη, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Σταθάς έχει καταθέσει ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας για το «ποιες θα είναι οι ενέργειες  που προτίθεται να προβεί  ώστε να στελεχωθεί με προσωπικό το Φαρμακείο του Γ.Ν.Λιβαδειάς και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τόσο του Φαρμακείου, αλλά και κατ΄ επέκταση ολόκληρου  του Γ.Ν.Λιβαδειάς;».

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η Δήμαρχος Λεβαδέων κ.Γιώτα Πούλου, η οποία τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να  διορθωθεί αυτό το πρόβλημα γιατί η μη ύπαρξη φαρμακοποιού στο νοσοκομείο σημαίνει και την εμπλοκή στην λειτουργία του. Ενώ, επισήμανε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα και η ίδια με το αρμόδιο υπουργείο.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του κ. Σταθά προς τον Υπουργό Υγείας:

Σε κίνδυνο η λειτουργία του Φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα «Σε κίνδυνο η λειτουργία του Φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς», κατέθεσε ο Βουλευτής Βοωιτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς:

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος να κλείσει το Φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς  εξαιτίας της αποχώρησης του αδειούχου φαρμακοποιού του Γ. Ν. Λιβαδειάς λόγω  συνταξιοδότησης.
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις που έχουν γίνει υπηρεσιακά,τόσο προς την 5η ΥΠΕ, όσο και προςτο Υπουργείο, δεν έχει δοθεί ακόμη λύση, με αποτέλεσμα το Φαρμακείο του Γ.Ν. Λιβαδειάς  να κινδυνεύειεντός μηνός να κλείσει, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Γ. Ν. Λιβαδειάς.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί  ώστε να στελεχωθεί με προσωπικό το Φαρμακείο του Γ.Ν.Λιβαδειάς και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τόσο του Φαρμακείου, αλλά και κατ΄επέκταση ολόκληρου  του Γ.Ν.Λιβαδειάς;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου