Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μεγάλες καταστροφές από την χαλαζόπτωση στην Βοιωτία


Μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές της Βοιωτίας κατά την μεσημβρινή ώρα της Τετάρτης.

Τα χωράφια άσπρισαν, ενώ οι αγρότες είδαν για άλλη μια φορά τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που τους έχουν πλήξει το τελευταίο διάστημα την Κωπαΐδα.

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγο διάστημα πολλές περιοχές αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα με τις πλημμύρες που είχαν δημιουργηθεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση τόσο της ΠΕ Βοιωτίας, όσο και του Δήμου Λεβαδέων που βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές, αφού σε κάποια σημεία χρειάστηκε η παρέμβαση μηχανημάτων της πολιτικής προστασίας για να ανοιχτούν οι δρόμοι καθώς και να καθαριστούν τα χωράφια.

 «Σήμερα λόγω έκτακτων καιρικών καταστάσεων και φαινομένων συνέβησαν μεγάλα προβλήματα στην αγροτική περιοχή του Δήμου μας και συγκεκριμένα από το Λαφύστιο μέχρι και τα  χωριά Παρόρι , Προφήτη Ηλία, Ανθοχώρι και Βασιλικά» ανέφερε η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώνοντας το σώμα για την κατάσταση που επικρατούσε στις περιοχές μέχρι εκείνη την στιγμή.

Στην συνέχεια, τόνισε ότι το χαλάζι σε μερικά σημεία ξεπερνούσε τα 20 με 30 εκατοστά, ενώ χαρακτήρισε σημαντική την συμβολή  όλων για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στους αγρότες.

Τέλος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της Δημάρχου Λεβαδέων με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θανάση Ζανιά, την Πέμπτη το πρωί βρέθηκε στην περιοχή συνεργείο από τον ΕΛΓΑ, το οποίο προσπάθησε να αποτιμήσει άμεσα όλες τις ζημιές για να μπουν στην διαδικασία των αποζημιώσεων και της αποκατάστασης.

Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου