Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Με κάθε λαμπρότητα τίμησαν τους Έλληνες του Πόντου στην Λιβαδειά

Με τριήμερες εκδηλώσεις  μνήμης τίμησε και φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ευκλείδης» την Γενοκτονία των Ποντίων στην Λιβαδειά.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 24 Μαΐου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση  και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της πόλης  στην μνήμη των 353.000  αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου.
 Η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων θα συνεχίσει να είναι  ένα πάγιο αίτημα όλων των Ελλήνων του Πόντου και ο αγώνας τους για αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί.
 «96 χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 19ης Μαΐου. Σήμερα τελούμε και πάλι ένα μνημόσυνο για να μην ξεχνάμε τους απογόνους μας» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου των Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης» κ. Τριαντάφυλλος Υφαντίδης και συμπλήρωσε : «Χάθηκε ένα κομμάτι της Ελλάδας, η πατρίδα των Ποντίων,  και εμείς ύστερα από τόσα χρόνια θα συνεχίσουμε να πολεμάμε στον ιερό μας αγώνα για την δικαίωση των ψυχών και την διεθνοποίηση της γενοκτονίας με κάθε τρόπο. Αυτός είναι ο αυτοσκοπός μας».
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Σύλλογος προσέφερε κέρασμα στα γραφεία του, όπου όλο το προηγούμενο τριήμερο λειτουργούσε έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό για τις ημέρες της Γενοκτονίας.
Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία της τοπικής οργάνωσης  ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας, καθώς και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της οργάνωσης κ. Ευθυμία Κασσούρη , η οποία ενημέρωσε ότι πρόσφατα η ΟΝΝΕΔ κατέθεσε στο συνέδριο νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Πορτογαλία, ψήφισμα για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Νεκταρία Ζιώγα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου