Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας από την Εστία Μητέρας

Με μια πλούσια εκδήλωση επέλεξε και φέτος η Εστία Μητέρας να τιμήσει την  «Μάνα» στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας που εορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.


Με ένα λευκό γαρύφαλλο, όπου αποτελεί λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή το λευκό του χρώμα συμβολίζει : την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης και το άρωμά του :τη μνήμη και τις προσευχές της, υποδέχονταν οι κυρίες της Εστίας Μητέρας τους προσκεκλημένους τους. Ενώ, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ποιήματα, τραγούδια και βραβεία σε πολύτεκνες μητέρες ήταν μερικά στοιχεία της βραδιάς που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που κατέκλυσε την αίθουσα «Αργύρης και Ιωάννας Κορτέση» και συγκίνησαν κάθε γυναίκα που έχει γευτεί το δώρο της μητρότητας.
Η πρόεδρος της Εστίας Μητέρας κ. Σοφία Τσιτσοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που αποδέχτηκε για άλλη μια φορά το κάλεσμα τους, αναφέρθηκε σε αυτήν την ξεχωριστή γιορτή ενώ παράλληλα δεν ξέχασε αναφερθεί και στην  αείμνηστη πρώην πρόεδρο της Εστίας Μητέρας Φ. Νικολάου.

«Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση για να γιορτάσουμε μαζί την σημερινή μέρα που είναι αφιερωμένη στη Μάνα και να τιμήσουμε το πιο γλυκό πρόσωπο του κόσμου. Θα μου επιτρέψετε πρώτα να τιμήσουμε την Μάνα, τη φίλη, την αδελφή μας, τη Φούλα Νικολάου με ένα λουλούδι στην μνήμη της», είπε η πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Ακόμα ένα λουλούδι για την εξίσου αγαπημένη αντιπρόεδρο και φίλη που είχε φύγει αυτή τη μέρα της γιορτής της Μητέρας τη Γιούλα Χριστοδούλου και ακόμη ένα λουλούδι για όλες τις συνεργάτιδες που έχουν φύγει από τη ζωή».

Στην συνέχεια εξήρε την συμβολή της σύγχρονης μητέρας που στην σημερινή εποχή αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών της, τα οποία πρέπει να δείχνουν τον σεβασμό και την αγάπη τους προς αυτήν.

 «Πως να μην αγαπάμε αυτή την αστείρευτη πηγή προσφοράς και αγάπης και ιδιαίτερα αυτή τη σκληρή εποχή που ζούμε με τα ατελείωτα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κάθε άνθρωπο, στέκεται δίπλα στο παιδί της με ένα ενθαρρυντικό χαμόγελο και έτοιμη πάντα να βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις. Ας γεμίσει λοιπόν ο νους μας και η ψυχή μας από τη μάνα. Από τη δική μας μάνα που είτε είναι στη ζωή είτε όχι ένα είναι σίγουρο ότι βρίσκεται πάντα δίπλα μας».

Καταλήγοντας η πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό της Εστίας Μητέρας και την στηρίζουν για να υλοποιεί με επιτυχία το δύσκολο έργο της που αποτελεί μια σημαντική προσφορά για την περιοχή τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς μας δίνεται δύναμη να συνεχίζουμε».

Αμέσως μετά απαγγέλθηκαν ποιήματα από παιδιά και απονεμήθηκε τιμητική διάκριση σε δύο πολύτεκνες μητέρες, στις κυρίες Χάιδω Λουκά – Γερασίμου και Ντίνα Γιαννούλη –Μιχαλοπούλου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος οικογένειας κ. Έρη Κεχαγιά που μίλησε για την θέση της «Μητέρας» στην σύγχρονη κοινωνία, και η  λογοτέχνης με ιδιαίτερη παρουσία στην ποίηση κ. Καίτη Σαμαρτζή – Μπερατινού, η οποία απήγγειλε ένα έργο της για την Μητέρα.

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια που ακούστηκαν από την παιδική – νεανική χορωδία – Μαντολινάτα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών την οποία διευθύνει ο Παναγής Μπαρμπάτσης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εστία Μητέρας συνεχίζει τις δράσεις της  και την Κυριακή 17 Μαΐου με μια βραδιά διασκέδασης στο «Rodon Palace» με την Γωγώ Τσαμπά και την ορχήστρα της.

Νεκταρία Ζιώγα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου