Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Εβδομάδα εξελίξεων για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Εκτός από το αίτημα του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά για να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους θα συσταθεί η
διακομματικκή Επιτροπή ενώ ήδη ο σχετικός φάκελος έχει εμπλουτιστεί αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σταθάς πρόσφατα επισκέφθηκε την Γερμανία και συνέλεξε αρκετά στοιχεία.
Να σημειωθείς επίσης (σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) οτι στην επιτροπή θα συμμετάσχει ο κ. Σταθάς ενώ Πρόεδρος θα είναι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Για το ζήτημα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» έκανε το εξής σχόλιο:
«Κοινοβουλευτικές εξελίξεις και μάλιστα σύντομα αναμένεται να έχουμε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Όχι μόνο γιατί η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προσανατολίζεται στην άμεση επανασύσταση της διακοινοβουλευτικής επιτροπής  διεκδίκησης αποζημιώσεων  αλλά και γιατί ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς πήρε πρωτοβουλία και ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να καταθέσει επισήμως στη Βουλή το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους ώστε οι πολίτες να μάθουν το “ύψος των ελληνικών διεκδικήσεων. Όπως καταλαβαίνεται αν ο κ. Κοτζιάς καταθέσει τελικά το πόρισμα και αυτό πάρει επίσημη μορφή κοινοβουλευτικού εγγράφου τότε αυτόματα θα ανοίξουν άλλου είδους διαδικασίες».

Πηγή : www.viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου