Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την φιλανθρωπική εκδήλωση της Βοιωτικής Εκκλησίας

Φιλανθρωπική εκδήλωση με επίκεντρο τον άνθρωπο που ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας την Δευτέρα το απόγευμα στο κέντρο «Ρόδον Παλλάς».

Η εκδήλωση είχε στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας μας που προσφέρει την βοήθεια της (ηθική, υλική, οικονομική) αμείωτα όλα αυτά τα χρόνια σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, αφού η αίθουσα του «Ρόδον Παλλάς»  γέμισε από πιστούς και φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν το έργο της Βοιωτικής Εκκλησίας. Επιπλέον, την δική τους στήριξη στο έργο της τοπικής Εκκλησίας έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι  φορέων και συλλόγων των πόλεων μας.
Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, μιλώντας για την εκδήλωση, έδωσε έμφαση στο έργο της Εκκλησίας  και στην προσφορά των ιδρυμάτων της. Παράλληλα, ζήτησε την άμεση βοήθεια όσων μπορούν να προσφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας, αφού όπως ανέφερε τα ιδρύματα της Εκκλησίας έχουν έρθει σε αδιέξοδο εξαιτίας της έλλειψης της κρατικής χρηματοδότησης.
«Η αποψινή  εκδήλωση της τοπικής μας εκκλησίας αφορά τον συνάνθρωπο που υποφέρει, που  πάσχει, που ταλαιπωρείται όλα τα τελευταία χρόνια, που δεν έχει τα αυτονόητα της ζωής και βιώνει τα επακόλουθα αυτής της κρίσεως που παρατείνεται. Είμαστε εδώ απόψε όλοι να συμμεριστούμε τις αγωνίες , να ανταλλάξουμε απόψεις, να ακούσουμε προπάντων και να προγραμματίσουμε καλύτερες προσπάθειες για το μέλλον».
Όπως τόνισε, τα ιδρύματα της Εκκλησίας έχουν τελματωθεί οικονομικά, αφού δεν έχουν δοθεί τα χρήματα που δικαιούνται από τον κεντρικό πόρο (ΕΟΠΠΥ), πράγμα που τους οδηγεί σε αδιέξοδο. Για αυτόν τον λόγο, έκανε την εξής παράκληση : «Εκείνοι που μπορούν είτε από το υστέρημα είτε από το περίσσευμα τους,  να στηρίξουν την προσπάθεια μας, γιατί πραγματικά κινδυνεύει η λειτουργία και η συνέχεια των λαμπρών κληροδοτημάτων που παραλάβαμε από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο μας».
Και κατέληξε ευχαριστώντας όλος τους συνεργάτες τους σε όλη την Μητρόπολη που εργάζονται εθελοντικά και προσφέρουν την δική τους βοήθεια, ενώ ευχήθηκε σε όλους ένα ευφρόσυνο Πάσχα.
«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή Αγία Εβδομάδα και το Πάσχα να είναι ευφρόσυνο. Και θα είναι ευφρόσυνο αν όλοι θυμόμαστε ότι η αγάπη του Χριστού που μας δίδαξε και απορρέει από την σταυρική του θυσία θαυματουργεί όταν προσφέρει κανείς από το υστέρημα του».
Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτόν τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της Βοιωτικής Εκκλησίας έχει ο οργανισμός Κοινωνικών Δομών «Η Αρωγή», ο οποίος δημιουργήθηκε  ύστερα από προτροπή του σεβασμιότατου και μιας ομάδας εθελοντών συνεργατών του.
«Σκοπός της "Αρωγής" είναι να βοηθά  τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας σε παροχή τροφίμων, ένδυσης, υποδημάτων, χρηματικών ποσών, κάλυψης αναγκών σε θέρμανση - νερό και σε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειάζονται» μας διευκρίνισε μέλος του ΔΣ της «Αρωγής», ο κ. Παναγιώτης Τσολάκος και συνέχισε εξηγώντας ότι η δράση της βασίζεται κυρίως στον εθελοντισμό.
Αυτήν την στιγμή τα μέλη της αρωγής σε Λιβαδειά και Θήβα ανέρχονται σε 455 άτομα, που έχουν ανάγκη σε φαγητό και σε ρούχα, ενώ τους παρέχεται φαρμακευτική και  ιατρική περίθαλψη.
Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια της «Αρωγής» μπορεί να απευθύνεται στα εξής τηλέφωνα  : 22610 22161 Λιβαδειά, 22621 02460 Θήβα. Επιπλέον, όποιος επιθυμεί μπορεί να αφήνει σακούλες με τρόφιμα στα καλάθια της «Αρωγής» που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ της Λιβαδειάς και της Θήβας.
Τέλος, η φιλανθρωπική εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς μας ταξίδεψε στην παράδοση με τους χορούς του.

Νεκταρία Ζιώγα










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου