Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Στην νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Βοιωτίας

Σε νέα βάση φαίνεται να τέθηκαν τα προβλήματα των Νοσοκομείων Βοιωτίας μετά την χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων του Νομού Βοιωτίας με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.


Συγκεκριμένα, εχθές το μεσημέρι οι βουλευτές του Νομού Βοιωτίας  κ.κ. Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας και Ευάγγελος Μπασιάκος, η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδωνας Νικολάου, καθώς και οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Λιβαδειάς και Θήβας μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας καθώς  και εκπροσώπους των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέας Ξανθός και μίλησαν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα δυο νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα με την συνεχόμενη υποβάθμιση τους.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, σε σημερινές της δηλώσεις φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη μετά την χθεσινή συνάντηση, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ξανθός ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος τόσο για τα προβλήματα των δυο νοσοκομείων όσο και για τα προβλήματα των εργαζόμενων, αλλά ταυτόχρονα είναι και γνώστης όλων των προβλημάτων που επικρατούν αυτήν την στιγμή στην υγεία.

«Καταθέσαμε στον υπουργό τα επιχειρήματα μας. Αυτό που προσπαθεί το υπουργείο είναι να επιβιώσει το κρατικό σύστημα υγείας, να αρθούν οι διάφορες σκοπιμότητες, οι εξυπηρετήσεις και οι ανισότητες», ανέφερε μεταξύ άλλων η  κ. Πούλου.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι ο αναπληρωτής υπουργός προχώρησε και σε διαβεβαιώσεις ότι το επόμενο διάστημα στα δυο νοσοκομεία θα καλυφθούν δυο θέσεις παθολόγων, ενώ θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις που είχαν βγει άγονες το προηγούμενο διάστημα.

Επιπλέον , ανέφερε ότι το υπουργείο μελετάει την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των επικουρικών γιατρών ο οποίος ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρος και δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων  .


Τέλος, η Δήμαρχος Λεβαδέων κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό υγείας να επισκεφτεί τον νομό μας και να δει «ιδίοις όμμασι» τα νοσοκομεία και τα δυο εξαιρετικά κτίρια τους που απαξιώνονται, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι  «η τοπική κοινωνία είναι σε εγρήγορση και θα είναι μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα».


Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου