Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη για τις κλοπές των αντλιοστασίων στην Π.Ε. Βοιωτίας

Δραματική είναι η κατάσταση στην Κωπαΐδα μετά στην συνεχή κλοπή υλικών από τα αντλιοστάσια του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας, που παρεμποδίζει το έργο των αγροτών και την προσπάθεια τους να προχωρήσει χωρίς κωλύματα η καλλιεργητική περίοδος.

Άμεση προσπάθεια για την εύρεση λύσεων και τρόπων κοινής αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων επιχείρησε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, με την διοργάνωση σύσκεψης στην Π.Ε. Βοιωτίας  την Δευτέρα το μεσημέρι με όλους τους αρμόδιους φορείς.
Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής  Λιβαδειάς, Δ.Τζήμητρας, ο ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας,  Ν. Γεωργακόπουλος και εκπρόσωποι των αγροτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κατάσταση αυτή.
Όπως είχε αναφέρει ο κ. Τζήμητας με επιστολή του στους αρμόδιους φορείς το πρόβλημα της κλοπής των μετασχηματιστών στον Νομό Βοιωτίας είναι μεγάλο σε σχέση με την Θεσσαλία που έχει σχεδόν μηδενισθεί και στην Φθιώτιδα που έχει μειωθεί δραστικά.
«Η επιχείρηση μας προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να περιφρουρήσει τον ηλεκ/κό εξοπλισμό της (καλώδια, μετασχηματιστές): Εφαρμόζοντας ειδικούς τρόπους κατασκευής που να αποτρέπουν την κλοπή υλικών, τοποθετώντας ειδικά αντικλεπτικά συστήματα και με συχνούς ελέγχους των εγκαταστάσεων» ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Τζήμητρας και εξήγησε ότι παρ’ όλες αυτές τις ενέργειες «οι συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ξεπερνούν τα προβλήματα και συνεχίζουν την καταστροφή και την λεηλασία του εξοπλισμού».
«Η σημερινή σύσκεψη  αφορά το τι προτάσεις πρέπει να γίνουν από την  πλευρά της ΠΕ Βοιωτίας έτσι ώστε να έχουμε μείωση του φαινομένου κλοπής του χαλκού», δήλωσε η κ. Παπαθωμά και πρόσθεσε « Μαζί μας έχουμε και εκπροσώπους των αγροτών οι οποίοι βιώνουν έντονα το συγκεκριμένο φαινόμενο και οφείλουμε από κοινού να βρούμε λύσεις τις οποίες θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση».
Μάλιστα, ανέφερε και την ερμηνεία που δίνουν οι αστυνομικές αρχές για την αύξηση του φαινομένου επισημαίνοντας ότι «ο νομός Βοιωτίας αποτελεί τόπο διέλευσης ανθρώπων οι οποίοι δραστηριοποιούνται με το χαλκό έχοντας βέβαια κοντά τους και τον Ασπρόπυργο».
Θεατές σε ένα έργο που επαναλαμβάνεται δηλώνουν οι αγρότες της περιοχής σχολιάζοντας τόσο το ζήτημα των κλοπών των μετασχηματιστών, όσο και το ζήτημα της πλημμύρας και ζητούν άμεση λύση στα προβλήματα τους.
«Σήμερα στην σύσκεψη αυτή μας διαβεβαίωσαν όλοι ότι θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να περιοριστούν οι κλοπές. Βέβαια εμείς σαν αγρότες και από το ζήτημα των κλοπών και το ζήτημα της πλημμύρας στην Κωπαΐδα είμαστε πάλι θεατές σε ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί» τόνισε ο κ. Αλεξάκης Θωμάς, αγρότης από την Αλίαρτο και κατέληξε « Πιστεύω ότι αν υπάρξει η πολιτική θέληση θα μπορέσει  να γίνει κάτι σωστό. Αυτό που είπαμε εμείς ως αγρότες είναι ότι πρέπει να ελέγξουμε τις μάντρες με τα σκραπ γιατί εκεί πάνε, εκεί πουλάνε οι κλέφτες το υλικό τους , άρα εκεί πρέπει να τους πιάσουμε».

Νεκταρία Ζιώγα












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου