Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ποιανού είναι η έδρα τελικά;

Στο εκλογοδικείο φαίνεται ότι θα κριθεί η έδρα της Ν.Δ. στη Βοιωτία, αφού υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις τόσο από τον πρώην βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιάννη Καράμπελα, όσο και από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, κ.  Αντρέα Κουτσούμπα, για την πραγματική σταυροδοσία των βουλευτών της ΝΔ στην  Βοιωτία.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου μπορεί να έβγαλε ότι η μία έδρα της Νέας Δημοκρατίας στην Βοιωτία ανήκει στον βουλευτή, κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, ο οποίος φαίνεται να συγκέντρωσε  3.444 σταυρούς, πράγμα όμως που δεν αποδέχονται ούτε ο κ. Καράμπελας, ούτε και ο κ. Κουτσούμπας, οι οποίοι κατέθεσαν ενστάσεις .
Ειδικότερα, η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από τον α΄ αναπληρωματικό βουλευτή του ίδιου κόμματος και της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Γιάννη Καράμπελα που συγκέντρωσε 3.401 σταυρούς.
Ο κ. Καράμπελας υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων υπήρξαν λάθη, ενώ σε άλλα ψηφοδέλτια δεν υπάρχει η μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου, με συνέπεια να είναι άκυρα. Επομένως, ζητά να καταμετρηθούν υπέρ του 3.417 ψηφοδέλτια και στον κ. Μπασιάκο 2.763 ψηφοδέλτια.
Από την άλλη, ο β΄ αναπληρωματικός βουλευτής της ΝΔ Βοιωτίας, κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος έλαβε 3.384 σταυρούς , κατέθεσε και αυτός από την μεριά του ένσταση και στρέφεται τόσο κατά του κ. Μπασιάκου, όσο και κατά του κ. Καράμπελα.
Όπως υποστηρίζει ο ίδιος υπήρξαν λάθη κατά την καταμέτρηση των σταυρών, ενώ υπήρξε ακυρότητα ψηφοδελτίων λόγω υπάρξεως στιγμάτων, κ.λπ.

Αναμένουμε ,λοιπόν, το αποτέλεσμα του εκλογοδικείου για να δούμε αν τελικά έχει γίνει όντως λάθος με τις ψήφους της ΝΔ στην Βοιωτία και αν την εκπροσώπηση της έδρας της θα συνεχίσει να έχει ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος.


Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου