Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και κατοχικό δάνειο, ζητά ο Γ. Σταθάς

Νέα αίτημα προς τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά, κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Σταθάς, για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση ο κ. Σταθάς ζητάει από τον νυν Υπουργό Εξωτερικών να κατατεθεί το συνολικό πόρισμα της έρευνας της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την έρευνα επί του ζητήματος των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων  και του κατοχικού δανείου.
Το πόρισμα αυτό, όπως τόνισε, είχε γίνει γνωστό από τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σε ομιλία του πριν από ένα χρόνο στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ότι συνετάχθη και υπεβλήθη μετά από πολύμηνη συστηματική εργασία της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί .
Για αυτόν τον λόγο ο κ. Σταθάς  ζητάει με την αίτηση του την άμεση κατάθεση των εγγράφων:

«Αιτούμαι την κατάθεση του συνόλου του πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την έρευνα επί του ζητήματος των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων  και του κατοχικού δανείου».

Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου