Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς

Ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα περίμενε τους φίλους και τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς το απόγευμα της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου στο «Θολωτό της Κρύας» , όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο μαέστρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποδέχονταν από νωρίς τους φίλους της Δημοτικής Χορωδίας, που προσέρχονταν στον χώρο του «Θολωτού», με αρκετά ζεστή διάθεση προσφέροντας τους ένα εύγευστο ζεστό ρόφημα.

Την δική τους ξεχωριστή παρουσία έδωσαν ο σεβασμιότατος κ.κ. Γεώργιος, ο βουλευτής Βοιωτίας κ.Γιάννης Σταθάς, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, πρόεδρος και μέλη της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Λεβαδέων, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι επαγγελματικών και πολιτιστικών συλλόγων Λιβαδειάς.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχήθηκε υγεία και ευτυχία για τον νέο χρόνο όπου βασική έννοια μας θα πρέπει να είναι η αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός για τον συνάνθρωπο. Ενώ, μαζί με την Δήμαρχο Λεβαδέων και τον Διευθυντή Τμημάτων Μουσικής του Δήμου Λεβαδέων, κ. Γιώργο Κοσμίδη έκοψαν την βασιλόπιτα ευχόμενοι το 2015 να είναι μια δημιουργική μουσική χρονιά, όπου θα προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς και ψυχικής γαλήνης σε όλους τους δημότες.

«Σήμερα νιώθουμε χαρά αλλά και δύναμη ταυτόχρονα αφού για την Δημοτική χορωδία της πόλης μας είναι ένα ξεκίνημα αυτή η σεμνή τελετή που γίνεται σήμερα» ανέφερε η κ. Αγγελική Σωτήρχου, μέλος του Δ.Σ της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς και συμπλήρωσε : «Το Δ.Σ αλλά και ο μαέστρος μας, Γ. Κοσμίδης, μαζί ενωμένοι θέλουμε αυτή η χρονιά να είναι ξεχωριστή για εμάς, αφού πιστεύουμε πως θα σηματοδοτήσει ένα διαφορετικό ξεκίνημα, μία πορεία γεμάτη επιτυχίες στα μονοπάτια της μουσικήςΕμείς είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο μουσικό που θα ξεχωρίσει θα διακριθεί».

Επιπλέον, ζήτησε από όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια , γιατί όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «αξίζει τον κόπο γιατί αυτή η χορωδία θέλουμε να αντιπροσωπεύει τη πόλη μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό».
Στην συνέχεια, τα μέλη της χορωδίας συνοδευόμενοι από το πιάνο που βρισκόταν στην αίθουσα και μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα προσέφεραν στο κοινό ένα μουσικό διάλειμμα από τραγούδια που δουλεύουν όλο αυτό το διάστημα με τον μαέστρο.
 Μετά το μοίρασμα της βασιλόπιτας, όπου το τυχερό φλουρί κέρδισε ένα νεαρό μέλος της Χορωδίας, στην αίθουσα  είχε στηθεί ένα μικρός μπουφές με πλούσια μικρά εδέσματα που συνοδευόταν από ζεστά και κρύα ροφήματα.

Το Δ.Σ της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς καλεί όλους δημότες να γίνουν μέλη της χορωδίας και να συμμετέχουν στις δράσεις της. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται κάθε Δευτέρα απόγευμα στις 6.30 μμ στο «Θολωτό της Κρύας» όπου πραγματοποιούνται οι πρόβες της.

Νεκταρία Ζιώγα

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου